Tampereen KiVa perhekahvila Mantelipuu

Keväällä 2017 KiVa-kahvila Mantelipuu aloittaa Tampereen Napapiirillä!

Vertaistuellinen pehmeiden arvojen perhekahvila starttaa tammikuussa Tampereen Napapiirillä (Kaalamonaukio 2, Tampere). Kahvila kokoontuu kerran kuussa aina kuukauden toisena maanantai-iltana klo 17-19. Rennossa iltakahvilassa on aina vanhemmille hyvää seuraa ja vertaistukea sekä lapsille leikkiseuraa ja puuhaa. Kasvatuksen ja perhe-elämän monenlaisia aiheita pohdiskellaan erityisesti kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta. Ei ilmoittautumista.

Teeman mukainen keskusteluhetki aloitetaan klo 17:30 pienellä johdannolla aiheeseen, minkä jälkeen teemasta jutustellaan yhdessä. Koko kahvilan ajan tilassa on mahdollisuus jutusteluun, omien eväiden lämmittämiseen ja syömiseen sekä vapaaseen leikkiin. Tarjolla on teetä, kahvia ja keksejä, ja tilasta löytyy mikro, jääkaappi ja astioita. Kävijöiltä toivotaan parin euron kahvimaksua tilavuokran kattamiseksi. Lisätietoa tilasta ja sijainnista: http://tampereennapapiiri.fi/index.php/tilatjavaraukset

KiVa-kahvilassa saat myös lisätietoa Kiintymysvanhemmuusperheet-yhdistyksen toiminnasta.

Kevään 2017 teemat:

Ma 9.1. Toiminnan ideointia ja perustietoa kiintymysvanhemmuudesta.

Ma 13.2. Oman ja lapsen temperamentin huomioiminen. Temperamentti on persoonallisuuden synnynnäinen yksilöllinen perusta, joka ohjaa käyttäytymistä. Temperamenttia ei voi muuttaa, mutta sen ymmärtäminen auttaa muokkaamaan käyttäytymistä tarvittaessa.

Ma 13.3. Kiintymysvanhemmuus ja kasvatuksen tavoitteet. Kasvatuksen pitkän tähtäimen tavoitteet ja niiden näkyminen päivittäisessä kanssakäymisessä lasten kanssa.

Ma 10.4. Miten teillä nukutaan? Unirytmit, nukkumisjärjestelyt ja muu lapsiperheen nukkumiseen vaikuttava.

Ma 8.5. Henkilökohtaiset rajat ja niiden puolustaminen. Miten omat ja muiden rajat voi tunnistaa ja miten niitä puolustetaan/kunnioitetaan rakentavassa hengessä.

Ma 12.6. Vapaata keskustelua ja oleskelua tai kevään aikana toivottu teema
Tervetuloa tutut ja uudet!

Tampereen seudun KiVa-paikallisryhmä Facebookissa


KiVa perhekahvila Mantelipuun Facebook-sivu