Tampereen KiVa perhekahvila Mantelipuu

Vertaistuellinen pehmeiden arvojen perhekahvila kokoontuu kerran kuussa aina kuukauden toisena maanantai-iltana klo 17-19 Tampereen Napapiirillä (Kaalamonaukio 2, Tampere). Rennossa iltakahvilassa on aina vanhemmille hyvää seuraa ja vertaistukea sekä lapsille leikkiseuraa ja puuhaa. Kasvatuksen ja perhe-elämän monenlaisia aiheita pohdiskellaan erityisesti kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta. Ei ilmoittautumista.

Teeman mukainen keskusteluhetki aloitetaan klo 17:30 pienellä johdannolla aiheeseen, minkä jälkeen teemasta jutustellaan yhdessä. Koko kahvilan ajan tilassa on mahdollisuus jutusteluun, omien eväiden lämmittämiseen ja syömiseen sekä vapaaseen leikkiin. Tarjolla on teetä, kahvia ja keksejä, ja tilasta löytyy mikro, jääkaappi ja astioita. Kävijöiltä toivotaan parin euron kahvimaksua tilavuokran kattamiseksi. Lisätietoa tilasta ja sijainnista: http://tampereennapapiiri.fi/index.php/tilatjavaraukset

KiVa-kahvilassa saat myös lisätietoa Kiintymysvanhemmuusperheet-yhdistyksen toiminnasta.

Kevään 2018 Kiva-kahvilat Napapiirillä:

8.1. Mitä kiintymysvanhemmuus on ja mitä se ei ole? Tietoa, kysymyksiä, yhteistä ihmettelyä ja keskustelua kiintymysvanhemmuudesta. Mahdollisuus toivoa kevään kahviloiden teemoja ja ohjelmaa.

12.2. Aktiivinen kuuntelu. Kuinka kuunnella lasta (tai ketä tahansa kanssaihmistä) niin, että keskinäinen ymmärryksenne ja kunnioituksenne kasvaa. Sopii myös tiukkoihin tilanteisiin!

12.3. Päivähoito, kotihoito, muu – mihin lapsi hoitoon ja missä vaiheessa? Omalle perheelle sopivan ratkaisun löytäminen voi mietityttää, sillä jokaisella hoitomuodolla on omat haasteensa ja etunsa. Tarjolla keskustelua, vinkkejä ja vertaistukea ilman paineita ja painostusta.

9.4. Armollisuus itselle. Vanhemmuuteen kohdistuu paineita sekä ulkopuolelta että omista odotuksista. Kun perhearki ei soljukaan täydellisesti, kuinka selvitä pettymyksistä, asettaa sopivia odotuksia, hyväksyä epätäydellisyys ja löytää iloa lapsiperhe-elämästä?

14.5. Lempeän kasvatuksen teemaviikko: tunnekasvatus.
Miksi tunnekasvatus on tärkeää? Mitä tunnetaidot ovat ja miten niiden kehittymistä tuetaan? Yhteistä pohdintaa ja vinkkien jakoa. Teemakerta on osa Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n valtakunnallisen Lempeän kasvatuksen teemaviikon ohjelmaa.

11.6. KiVa kirjavinkkaus. Esittelyssä kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta hyväksi havaittuja kirjoja. Tule kuuntelemaan ja jakamaan omat vinkkisi.

Tervetuloa tutut ja uudet!

Tampereen seudun KiVa-paikallisryhmä Facebookissa

KiVa perhekahvila Mantelipuun Facebook-sivu