Keskiviikko 8.5.

Rakentavaa vuorovaikutusta ei ole ilman kuuntelemista. On tärkeää kuunnella lasta, mutta myös itseään. Päivän teemana kuunteleminen sekä itsemyötätunto.

Tänään Elina Kauppilan tietoisku -video, jossa vinkkejä vanhemmille. Esittelyssä myös Elinan kirja “Huomaa hetki perheessä” sekä “How to talk so kids will listen & listen so kids will talk”. Blogeissa käsitellään läsnäolevaa kuuntelemista sekä sanatonta vuorovaikutusta. Julkaisemme myös UKK-videon “Aktiivinen kuuntelu” sekä kuvataulun, jonka voi ripustaa kodin, päiväkodin tai vaikkapa työpaikan seinälle. Illalla klo 17 kaikille avoin Digipuu!

Videot:


Elina Kauppila lähetti videotervehdyksensä Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n järjestämälle Lempeän kasvatuksen viikolle 2019 aiheena Rakentava vuorovaikutus.

Elina Kauppila on kirjailija, mindfulness MBSR -ohjaaja CFM® ja valtuutettu Toimiva Perhe- ja Toimiva Vuorovaikutus -ohjaaja. Kauppila on kirjoittanut kolme kirjaa:
– Kamalan ihana päivä -lasten mindfulnesskirjan

– Ihana perhe – tietoisen vanhemmuuden ABC:n
– Huomaa hetki perheessä -vanhemman tunnetaitokirjan.

Työkseen Kauppila ohjaa vanhempien tunne- ja vuorovaikutuskursseja ja mindfulness-meditaatiota.
Kauppilan kirjoja voi tilata muun muassa täältä tai täältä
Tykkää Ihanasta perheestä myös Facebookissa!

Blogitekstit:

Kirjaesittelyt:

Kuvataulut:

Mitä on rakentava vuorovaikutus perheessä ja mistä se koostuu? Kuvataulusarja esittelee rakentavan vuorovaikutuksen osa-alueita helposti lähestyttävässä muodossa.

Lapset – ja välillä aikuisetkin – tarvitsevat apua tarpeidensa ja tunteidensa tunnistamisessa ja sanoittamisessa. Rakentavan vuorovaikuksen keskeinen väline on aktiivinen kuuntelu, tapa heijastaa toiselle tämän senhetkistä tunnetilaa ja sen taustalla olevia tarpeita, ja auttaa häntä saamaan hyvän yhteyden omaan itseensä. Aktiivista kuuntelua voi tehdä sisäisenä vuoropuheluna myös itselle.

UKK-tekstit:

UKK-videot:

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2019 #rakentavavuorovaikutusperheessä

Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun:

Palaa takaisin Lempeän kasvatuksen viikko 2019 -sivulle.

Share Button