Lauantai 11.5.

Tärkeintä rakentavassa vuorovaikutuksessa on yhteys: Yhteyteen pyrkiminen ja sen vaaliminen, niin itseensä kuin lapseen. Laura Markhamin haastattelussa pohditaan mm. yhteyden ylläpitämistä vanhempaan lapseen. Esittelyssä myös hänen kirjansa Peaceful parent- happy sibling. Blogeissa käsitellään yhteyttä ja Lauran haastattelun herättämiä ajatuksia. Julkaisemme uuden UKK -videon Yhteys sekä kuvataulun, jonka voi ripustaa kodin, päiväkodin tai vaikkapa työpaikan seinälle.

Videot:


Kiintymysvanhemmuusperheet ry haastatteli Laura Markhamia Lempeän kasvatuksen viikolle 2019 aiheena Rakentava vuorovaikutus.

Tohtori Laura Markham on kirjoittanut kirjat Peaceful Parent, Happy Kids: How To Stop Yelling and Start Connecting, Peaceful Parent, Happy Siblings: How To Stop the Fighting and Raise Friends for Life  ja  The Peaceful Parent, Happy Kids Workbook: Using mindfulness and connection to raise resilient, joyful children and rediscover your love of parenting.


Tohtori Laura Markham sai kliinisen psykologian tohtorin tutkinnon Columbian yliopistossa ja on työskennellyt vanhemmuusvalmentajana lukemattomien perheiden kanssa ympäri maailman. Yli 130 000 äitiä ja isää seuraavat Lauran viikottaisia valmennuskirjeitä sähköpostitse. Voit tilata kirjeen hänen verkkosivuiltaan, AhaParenting.com, joka tarjoaa Aha! -elämyksiä kaiken ikäisten lasten vanhemmille.

Lauran pyrkimys on muuttaa maailmaa, lapsi kerrallaan, vanhempia tukien. Hän asuu aviomiehensä kanssa New Yorkissa ja on äiti kahdelle nuorelle kukoistavalle aikuiselle.
https://www.ahaparenting.com/  https://www.facebook.com/AhaParenting/


Blogitekstit:

Kirjaesittelyt:

Kuvataulut:

Mitä on rakentava vuorovaikutus perheessä ja mistä se koostuu? Kuvataulusarja esittelee rakentavan vuorovaikutuksen osa-alueita helposti lähestyttävässä muodossa.

Kuvataulusarjan viimeinen osa esittelee esimerkkejä aiemmin läpikäydyistä rakentavan vuorovaikuksen osa-alueista: havainnointi, kuuntelu ja sanoittaminen sekä pyynnön tekeminen. Kaikilla vuorovaikutus välillä lipsuu punaisen puolelle, mutta vihreitä, kunnioitusta sisältäviä ilmaisuja voi harjoitella, vaikka ensin rauhallisemmissa tilanteissa. Ja jos tilanne pääsee tulehtumaan, voi takataskuun varata muutamia lauseita, joiden avulla yhteyttä toiseen voi palauttaa.

UKK-tekstit:

UKK-videot:

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2019 #rakentavavuorovaikutusperheessä

Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun:

Palaa takaisin Lempeän kasvatuksen viikko 2019 -sivulle.

Share Button