Maanantai 21.9.

Tervetuloa Lempeän kasvatuksen viikko 2020

Tietoisuustaidot ovat tällä hetkellä pinnalla kaikkialla. Ulkomailla myötätuntotaitoja on tutkittu jo usean vuosikymmenen ajan. Mindfulnessia käytetään niin liike-elämässä kuin kasvatuksen kentälläkin. Lue Petra Maskon alustus Lempeän kasvatuksen viikon 2020 alkajaisiksi

UKK: Mitä itsemyötätunto on? 

Itsemyötätunto on avain myötätuntoon muita kohtaan. Itsemyötätunnon avulla ihminen hallitsee tunteitaan, esimerkiksi ärtymystä, joka nousee lapsen käyttäytyessä ei-toivotusti. Näitä taitoja jokainen vanhempi tarvitsee arjessa. Lue UKK tästä.

Podcast: Osa 7 – Itsemyötätunto

Lempeän kasvatuksen viikon 2020 erikoistuplajaksossa pohditaan itsemyötätunnon merkitystä vanhemmuudessa ja ihmisenä kasvamisessa. Kuinka ihmisenä kasvaminen ja itsetuntemus vaikuttaa ihmissuhteisiin? Entä vanhemmuuteen? Millä tavalla voin tarkastella omaa kiintymysmalliani? Miten itsemyötätunto, ihmisenä kasvaminen ja kiintymysmalli liittyvät toisiinsa? Itsemyötätuntojakson erikoisvieraana ihana itsetutkimuksen ammattilainen, valmentaja ja kirjailija Eevi Minkkinen. 


Kirjaesittely: Kristin Neff, Itsemyötätunto – Luovu itsesi soimaamisesta ja löydä itsevarmuutesi

Kristin Neff on Texasin yliopiston professori ja maailman johtavia myötätuntotutkijoita. Hänen teoksensa Itsemyötätunto – Luovu itsesi soimaamisesta ja löydä itsevarmuutesi johdattaa lukijan löytämään keinoja ymmärtää itseään ja kohdata itsensä lempeästi ja myötätunnolla.

Haastattelu: Kristin Neff

Kiintymysvanhemmuusperheet ry haastatteli Kristin Neffiä Lempeän kasvatuksen viikolle 2020 aiheena itsemyötätunto.

Blogi: Tutkimus- ja ajankohtaiskatsaus meiltä ja maailmalta: itsemyötätunto ja myötätunto

Myötätuntotutkimus on kasvava tieteenala. Myötätunnon ja itsemyötätunnon yhteyttä vanhemmuuteen, parisuhteeseen, itsetuntoon, mielenterveysongelmiin ja lähes kaikkiin elämän muotoihin ja osa-alueisiin on tutkittu runsaasti eri puolilla maailmaa ja uutta tutkimustietoa julkaistaan jatkuvasti. Tutustu ajankohtaiseen tutkimuskatsaukseen.

Väestöliitto: Mitä on itsemyötätunto?

Lastenpsykiatri ja asiantuntijalääkäri Raisa Cacciatore kertoo Väestöliiton tuottamalla videolla mitä itsemyötätunto on.


Kuvataulu: Itsemyötätuntomantroja

Sanoissa on voimaa. Oletko koskaan kokeillut miten rauhoittava ja lempeä puhe vaikuttaa sinuun silloin, kun olet haastavassa tai kuormittavassa tilanteessa? Kuvataulu esittelee toimivia ja kannustavia lauseita tilanteisiin, joissa itsekritisointi yrittää nostaa päätään. Kokeile ja ylläty!


Maanantain itsemyötätuntoharjoitus: Hengittely

Olemme suunnitelleet nyt Lempeän kasvatuksen viikon 2020 kunniaksi itsemyötätuntoharjoituskalenterin, joka sisältää yhden harjoituksen jokaiselle päivälle. Itsemyötätunto alkaa toimia omassa hyvinvoinnissa ja kiukunhallinnassa heti, kun sen aloittaa. Tietoisuustaitoja kannattaa kuitenkin harjoittaa joka päivä, koska niiden ansiosta tunteiden kannattelu muuttuu helpommaksi ja arjen vaikeat tilanteet saa sujumaan helpommin. Tee kuvan harjoitukset ja huomaat muutoksen jo viikossa.

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2020 #myötätuntoperheessä #apuakiukunhallintaan

Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun:

Palaa takaisin Lempeän kasvatuksen viikko 2020 -sivulle.

Share Button