Perjantai 25.9.

Kun perheeseen tulee vauva, avautuu vanhemmille uusi mahdollisuus kasvuun. Uudet kokemukset ja arjen haasteet vievät vanhempia tilanteisiin, joita he eivät ole ehkä kuvitelleetkaan kohtaavansa. Vauvavuosi on monille raskas. Itsemyötätunnon avulla vauvavuodesta on mahdollista selvitä paremmin ja sen ansiosta myös oppii tarjoamaan itselleen lohtua vaikeina hetkinä. Harjoittelu kannattaa aloittaa heti.

Blogi: Vinkkilista: parhaat vinkit myötätuntoon vauva-aikana

Kokosimme vastasyntyneiden vanhemmille listan parhaimpia myötätuntovinkkejä vauva-aikaa varten. Näiden vinkkien avulla vauva-ajan henkinen kuormitus kevenee ja elämänmuutoksen tuoma paine helpottaa. Olemalla myötätuntoinen itsellesi, on helpompi olla sitä myös vauvallesi.

Kirjaesittely: Maaret Kallio – Lujasti lempeä

Kirja on täynnä oivalluksia, joista isoa osaa moni pitää ehkä itsestäänselvyytenäkin, mutta käytännön arjessa ne unohtaa tai ei anna niille tarpeeksi arvoa. Kirjaesittelyyn on koottu lukijan näkökulmasta keskeisimmät ja herättelevimmät asiat.

Video: Laura Markhamin tärpit vauvan itkuun vastaamisesta

Haastattelimme Laura Markhamia Lempeän kasvatuksen viikolle viime vuonna aiheena rakentava vuorovaikutus. Kaivoimme haastatteluvideosta tärpit vauvan itkuun vastaamisesta sekä vauvan lohduttamisesta.

Kuvataulu: Sisäinen kriitikko vs. itsemyötätunto

Usein sisäinen kriitikkomme on juuri se kaikista ankarin. Tässä kuvataulussa esittelemme muutaman vaihtoehtoisen lauseen sisäisen kriitikon kukistamiseksi. Keksitkö itse lisää? 

Perjantain itsemyötätuntoharjoitus: Käännä kriitikko hiljemmalle

Olemme suunnitelleet nyt Lempeän kasvatuksen viikon 2020 kunniaksi itsemyötätuntoharjoituskalenterin, joka sisältää yhden harjoituksen jokaiselle päivälle. Itsemyötätunto alkaa toimia omassa hyvinvoinnissa ja kiukunhallinnassa heti, kun sen aloittaa. Tietoisuustaitoja kannattaa kuitenkin harjoittaa joka päivä, koska niiden ansiosta tunteiden kannattelu muuttuu helpommaksi ja arjen vaikeat tilanteet saa sujumaan helpommin. Tee kuvan harjoitukset ja huomaat muutoksen jo viikossa. 

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2020 #myötätuntoperheessä #apuakiukunhallintaan

Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun:

Palaa takaisin Lempeän kasvatuksen viikko 2020 -sivulle.

Share Button