Torstai 24.9.

Pieni lapsi tarvitsee myötätuntoa vaikeiden tunteiden kohtaamiseen. Koska hän ei vielä osaa rauhoittaa itse itseään, on aikuisen oltava läsnä ja ohjattava lasta tunnekuohuissa. Nämä tilanteet saattavat olla aikuisille vaikeita ja nostattaa omia kuohuja. Omassa ja lapsen kiukunhallinnassa voi käyttää samoja keinoja. Ota siis tämän päivän materiaali haltuusi.

Blogi: Lapsi pyytää aikuista olemaan läsnä

Arjen puristuksessa läsnäolo voi helposti kadota jonnekin tehtävien, ruutujen ja kiireen sekamelskaan. Onneksi läsnäoloa on mahdollista harjoittaa, ja lapset tarjoavat siihen mitä mainioimman tilaisuuden. Lue blogista pohdintaa, kuinka tärkeä osa läsnäolo on perhearjessa.

Kirjaesittely: Jon Kabat-Zinn – Jokapäiväiset ilonaiheet: Vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo

Jon Kabat-Zinn on koko mindfulness-yhteisön tuntema henkilö ja Massachusettsin yliopiston professori. Hän on kehittänyt mindfulnessiin perustuvan ohjelman, joka perustuu stressinhallintaan ja jolla voi hoitaa esimerkiksi uupumusta. Kabat-Zinnin merkitys mindfulnessin tuomisessa tieteen kentälle on merkittävä. Teoksessaan Jokapäiväiset ilonaiheet: vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo Kabat-Zinn puolisonsa kanssa esittelee tietoista vanhemmuutta eri näkökulmista.

Kirjaesittely: Julia Pöyhönen & HEIDI LIVINGSTON– Fanni ja liian jännittävä yö

Lapsille, lapsiperheille ja lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille suunnattu Fanni-tunnetaitosarja (Kumma-kustannus) on ilmestyttyään löytänyt tiensä monen lapsiperheen kotiin. Sarjan ovat kirjoittaneet lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneet psykologit Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston. Kirjan ihastuttavan kauniista ja lämminhenkisestä kuvituksesta puolestaan vastaa Linnea Bellamine. Lue kirjaesittely.

Kirjaesittely: Sari Markkanen – Tipsun temppukirja: mindfulnessia ja myötätuntoa kasvatustyöhön

Opettajan ja mindfulness-ohjaajan Sari Markkasen teos Tipsun temppukirja: mindfulnessia ja myötätuntoa kasvatustyöhön johdattaa lapset – ja aikuiset – helposti ja ymmärrettävästi mindfulnessin ja tietoisuuden maailmaan.

Video: Elina Kauppila – Itsemyötätuntoharjoitus

Elina Kauppila on kirjailija, mindfulness MBSR -ohjaaja CFM® ja valtuutettu Toimiva Perhe- ja Toimiva Vuorovaikutus -ohjaaja. Videolla Elina esittelee itsemyötätuntoharjoituksen, jota voi käyttää hyödyksi perhearjessa.

Torstain itsemyötätuntoharjoitus: Tee Elina Kauppilan videon harjoitus

Olemme suunnitelleet nyt Lempeän kasvatuksen viikon 2020 kunniaksi itsemyötätuntoharjoituskalenterin, joka sisältää yhden harjoituksen jokaiselle päivälle. Itsemyötätunto alkaa toimia omassa hyvinvoinnissa ja kiukunhallinnassa heti, kun sen aloittaa. Tietoisuustaitoja kannattaa kuitenkin harjoittaa joka päivä, koska niiden ansiosta tunteiden kannattelu muuttuu helpommaksi ja arjen vaikeat tilanteet saa sujumaan helpommin. Tee kuvan harjoitukset ja huomaat muutoksen jo viikossa. 

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2020 #myötätuntoperheessä #apuakiukunhallintaan

Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun:

Palaa takaisin Lempeän kasvatuksen viikko 2020 -sivulle.

Share Button