Lempeän kasvatuksen viikon ennakkotiedote

Kiintymysvanhemmuusperheet ry järjestää ensimmäisen valtakunnallisen Lempeän kasvatuksen viikon 5.-13.5.2018. Tänä vuonna lempeän kasvatuksen viikko keskittyy teemallisesti tunnekasvatukseen ja tunnetaitoihin. Viikon tarkoitus on tuottaa tietoa tunnekasvatuksesta myös vanhempien saataville.

Lempeän kasvatuksen viikko järjestetään jatkossa vuosittain. Kampanja on valtakunnallinen, ja tänä vuonna sen ohjelma sisältää muun muassa:

  • verkkoluennon, jossa aiheena tunnetaidot ja niiden oppiminen
  • kirjaesittelyjä
  • asiantuntijahaastatteluja
  • arvontoja sekä
  • paikallisia tapahtumia.

Paikallisia tapahtumia järjestetään perhekahviloissa ainakin seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Pori, Turku, Tampere, Kouvola, Rovaniemi, Järvenpää ja Somero. Paikallisissa tapahtumissa toiminta keskittyy yhteiseen pohdintaan ja keskusteluun. Perhekahviloissa keskustellaan muun muassa siitä, mitä tunnekasvatus on ja millaisia eri vaiheita tunnetaitojen opettelussa on, sekä tunteiden sanoittamisesta, niiden rakentavasta ilmaisemisesta ja tunteiden säätelystä. Rovaniemen perhekahvilassa on yhteisen pohdinnan lisäksi toiminnallista tunneaiheista ohjelmaa koko perheelle.

Mitä tunnekasvatus on ja miksi se on tärkeää?

Tunnekasvatus on tietoista lapsen tunnetaitojen kehityksen tukemista. Tunnekasvatuksella opetetaan tunteiden havaitsemista ja hallintaa. Tunnetaidot ovat tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Niitä opettelemalla ihminen pystyy ilmaisemaan ja säätelemään tunnetilojaan paremmin, jolloin esimerkiksi vastoinkäymisiä kohdatessaan hän hallitsee itsensä paremmin ja on joustavampi. Hyvät tunnetaidot auttavat myös luomaan pitkäkestoisia sosiaalisia suhteita.

Seuraa ilmoittelua viikon eri tapahtumista näillä sivuilla, ja liity tykkäjäksemme Facebookissa!

Lisätietoja: info(at)kiintymysvanhemmuus.fi, 040 530 2321 (puheenjohtaja Petra Masko)

Lempeän kasvatuksen viikko ennakkotiedote (pdf)