Keskiviikko 9.5. – jännitys

Keskiviikon 9.5. teematunne on jännitys. Jännitys voi olla joko positiivista odotusta esimerkiksi tulevan mukavan tapahtuman vuoksi, tai negatiivista epämukavaa tunnetta.

Mm. pitkäkestoinen jännitys voi aiheuttaa stressiä. Säätelemätön stressi aiheuttaa merkittävää haittaa sekä yksilölle itselleen että ympäröivälle yhteiskunnalle. Tänään onkin esittelyssä kirja Stressin säätely – Kehityksen, vuorovaikutuksen ja oppimisen ydin. Stressin säätelyn oppiminen pohjautuu lapsilla kokemukseen, että tunnekuohussakin aikuinen pysyy rauhallisena ja empaattisena ja pyrkii ensisijaisesti saamaan yhteyden lapseen palautettua. Suosittelemme esittelyn ja koko kirjan lukemista kaikille vanhemmille sekä lasten kanssa toimiville!

Tänään julkaistuista lisämateriaaleista löytyy tunneoppimisen tueksi tekemistä lapsille ja koko perheen yhteisiin hetkiin.
Tunneleikkejä, -harjoituksia ja -pelejä

Päivän kuvamateriaalina jatkamme Tunteiden kerrokset -sarjaa, tänään on vuorossa pelko. Mitä eri tunteita jännityksen lisäksi pelon taakse voikaan piiloutua?

Sama pdf-tiedostona

Oletko jo tutustunut nettisivujemme UKK-osioon? Tänään haluamme nostaa sieltä täsmävinkkinä vastauksen: UKK: Mitä on aktiivinen kuuntelu? Aktiivisen kuuntelun avulla voi auttaa lasta (tai aikuista) pääsemään paremmin kiinni tunnetilaansa, sekä myös tarpeisiin tunteiden taustalla.

Tutustu edellisen päivän materiaaliin: Tiistai 8.5. – turhautuminen
Siirry seuraavan päivän ohjelmaan: Torstai 10.5. – luottamus
Teemaviikon pääsivulle

 

Share Button