Lempeän kasvatuksen viikko 2022

Kasvatusmyytit - kuinka olla nykyaikainen vanhempi

Vuoden 2022 Lempeän kasvatuksen viikkoa vietetiin 2.-8.5.2022. Viikon teemana oli kasvatusmyytit – kuinka olla nykyaikainen vanhempi. Viikolla pureuduimme myytteihin, joita lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyy. 

Blogitekstit

Kirjaesittelyt

Podcastit

Vanhemmuusmyytinmurtajat
KiVa ry:n entinen puheenjohtaja Petra Masko pohtii päivän myyttejä!

Taaperot
KiVa ry:n puheenjohtajat Petra Masko (entinen) ja Annika Rintamäki (nykyinen) pohtivat päivän myyttejä!

Koulu- ja teini-ikäiset
Petra Masko ja Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes pohtivat päivän myyttejä!

Vauvat
Petra Masko ja Kiintymysvanhemmuus-kirjan kirjoittaja Katri Pääkkö-Matilainen pohtivat päivän myyttejä!

Leikki-ikäiset
Petra Masko ja rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja ja kehitys-psykologian maisteri Sara Hellsten pohtivat päivän myyttejä!

Vanhemmuusmyytit
Petra Masko ja Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Saija Ohtonen-Jones pohtivat päivän myyttejä!

Videot

Elina Kauppila on kirjailija, mindfulness MBSR -ohjaaja CFM® ja valtuutettu Toimiva Perhe- ja Toimiva Vuorovaikutus -ohjaaja. Haastattelussa käsittelemme tietoista vanhemmuutta.

Heli Mäkelä on koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Mäkelä uskoo lämpimään ja hyvään vuorovaikutussuhteeseen, yhteyteen ja lapsen empaattiseen kohtaamiseen ja tunnetaitojen tukemiseen.

STOP-harjoitus toimii tilanteen pysäyttäjänä kun tunteet meinaavat kuohua yli, tai tilanteet mennä stressaaviksi. Harjoituksen voi tehdä nopeasti arjen hetkillä ja sen avulla voi sekä lisätä läsnäoloa arkeen. Harjoitusta voi käyttää myös lasten kanssa tunteiden säätelyyn tai ylivirittyneisyyden purkamiseen.