Maanantai 7.5. – raivo

Maanantaina 7.5. ollaan raivon vallassa. Raivo on voimakas, hetkellinen tunne, joka saattaa kummutta esimerkiksi epäreiluuden kokemuksesta.

Tämän päivän ohjelmassa opimme lisää raivon ja muiden tunteidemme kertomista viesteistä ja niiden käsittelystä. Puheenjohtajamme Petra Masko on saanut haastateltavakseen tunnetaitokouluttaja Anne-Mari Jääskisen! Anne-Mari kertoo mm., miksi tunnetaitoja korostetaan juuri nyt ja mitä aikuinen voi tehdä omien tunnetaitojen kehittämiseksi.

Meillä on tänään esittelyssä myös Anne-Marin kirja: Mitä sä Rageet? # Tunteita sikanolosta sairaan siistiin. Kirja kertoo tunteista ja niiden kanssa selviämisestä. Se on tarkoitettu tunnetaito-oppaaksi nuorille, mutta kirjan opeista on varmasti hyötyä muuhunkin ikäryhmään kuuluville.

Tämän päivän materiaalista on tullut selväksi, että viha on tärkeä tunne, ja kyseinen tunne on tänään saanut myös ihan oman blogitekstin. Viestintätiimiläisemme Sonja Häkkisen tekstin “Vihan tunnetta kannattaa kuunnella” voit lukea täältä.

Kaipaatko lisää tunnesanastoa raivon, vihan ja harmituksen rinnalle? Oheisessa kuvassa kerrotaan, mitä muita tunteita vihan taustalla saattaa olla.

Sama pdf-tiedostona

Tunnetaitoihin liittyy olennaisesti sen huomaaminen, että tunteet kumpuavat tarpeista, joko tyydytetyistä tai tyydyttämättä jääneistä. Kun tarpeet tunnistaa ja tunnustaa, on myös tunne helpompi hyväksyä. Seuraavassa kuvassa on annettu esimerkkejä, mitkä tyydyttämättä jääneet tarpeet voivat olla raivon tunteen puhkeamisen taustalla.

Sama pdf-tiedostona

Satukirjojen avulla on helppo viritellä lapsen kanssa keskustelua tunteista ja siinä sivussa opetella tärkeitä tunnetaitoja. Tänään sivuillemme on lisätty lista tunneaiheisista lastenkirjoista. Mukavia lukuhetkiä!

Tutustu edellisen päivän materiaaliin: Sunnuntai 6.5.- syyllisyys
Siirry seuraavan päivän ohjelmaan: Tiistai 8.5. – turhautuminen
Teemaviikon pääsivulle

Share Button