Perjantai 11.5. – helpotus

Perjantaina 11.5. koemme helpotusta. Helpotus saa tilaa yleensä silloin, kun joku vaikea tilanne tai haastava asia on ohitse. Helpotuksen tunne liittyy rentoutumiseen, ja onkin erityisen tärkeä tunne kiireisen elämän keskellä.

Tänään on esittelyssä Jukka Hukka -tunnekortit, joissa seikkailevat ihanat eläinhahmot. Kortit sopivat hyvin yhdessä Jukka Hukka- kirjojen kanssa käytettäväksi.

Tunnetaitojen tärkeydelle on vahva tieteellinen pohja. Tänään saamme lukea aivotutkimuksen näkökulman tunnekasvatukseen. Blogiin lisätyssä haastattelussa Aalto-yliopiston aivotutkija Heini Saarimäki kertoo tunteista aivotutkimuksen näkökulmasta. Aiemmin tällä viikolla on jo todettu kuinka tunnekuohussa olevaan lapseen on tärkeää käyttää yhteyttä ylläpitäviä ja rauhallisuutta viestiviä keinoja. Heini tuo tähän vielä tärkeän muistutuksen, että vaikka näillä konsteilla ei aina olisikaan välittömiä vaikutuksia, virittävät ne kuitenkin aivojen yhteyksiä jatkuvasti toistojen myötä, ja vaikutukset näkyvät myöhemmin.

Olemme jo parissa yhteydessä vinkanneet Suomen Mielenterveysseuran sivuista. Jos et ole käynyt vielä tutustumassa, käy viimeistään nyt! Sieltä löydät paljon materiaalia tunnekasvatuksen ja hyvinvoinnin tueksi, mm. tämä Tunteiden maailmanpyörä -kuva.

Lisämateriaaleihin on jo kerätty listoja tunneaiheisista artikkeleista, lastenkirjoista, leikeistä ja peleistä. Tänään vielä joukon jatkoksi on lisätty tunneaiheiset elokuvat. Olemme hyödyntäneet listauksessa Media-avain -palvelua, jonka kautta löytyy suoraan kokoelma tunnetaitoja ruokkivista elokuvista. Olemme sieltä vielä erikseen poimineet eri-ikäisille soveltuvia elokuvia.

Tutustu eilisen päivän materiaaliin: Torstai 10.5. – luottamus
Siirry seuraavan päivän ohjelmaan: Lauantai 12.5. – häpeä
Teemaviikon pääsivulle

 

Share Button