Sunnuntai 6.5. – syyllisyys

Tervetuloa mukaan Lempeän kasvatuksen teemaviikon toisen päivän pariin. Tänään meillä on teematunteena syyllisyys. Syyllisyys auttaa meitä tutkailemaan omia toimiamme ja arvioimaan niiden vaikutusta muihin.

Yhdistyksen puheenjohtaja Petra Masko piti sunnuntaina verkkoluennon ja puhui tunnetaidoista, niiden tärkeydestä ja käsittelu mm. vihaa ja aggressiota, keinoja lapsen kohtaamiseen tunnemyrskyssä ja painotti kosketuksen ja yhteyden tärkeyttä. Osan luennosta voit katsoa lyhyenä tallenteena alta, sekä tutustua luentokalvoihin. Verkkoluentoja on tarkoitus järjestää jatkossakin, suunnattuna pääasiassa yhdistyksen jäsenille. Liity jäseneksi ja varmista tämäkin etusi!

Tunnetaitoluennon 6.5.2018 luentokalvot

Blogiin on tänään lisätty viestintätiimiläisemme Sonja Häkkisen kirjoitus siitä, kuinka tunnetaitoja voi oppia vielä aikuisiälläkin. Sonja kertoo omakohtaisia kokemuksia, joihin varmasti monet voivat samaistua.

Tänään tutustutaan myös tunteiden sanoittamiseen. Mitä se oikein käytännössä tarkoittaa? Sivuillemme aiemmin kootusta UKK-osoista löytyy tähänkin vastaus: UKK: Mitä on tunteiden sanoittaminen?

Myös tässä kuvataulussa on annettu esimerkkejä eri tunnetilojen sanoittamisesta:

Sama pdf-tiedostona

Facebookissa alkaa tänään arvonta, jossa jaetaan eilen esittelyssä ollut Tunnehetket-kirja, onnea arvontaan!

Tutustu edellisen päivän materiaaliin: Lauantai 5.5.- riemu
Siirry seuraavan päivän ohjelmaan: Maanantai 7.5. – raivo
Teemaviikon pääsivulle

Share Button