Tiistai 8.5. – turhautuminen

Tiistaina 8.5. on päivän teematunteena turhautuminen. Turhautuneisuutta koetaan esimerkiksi silloin, kun olemme asettaneet itsellemme tavoitteita, joita emme saavutakaan.

Turhautuminen johtaa helposti voimakkaampiin tunteisiin. Lasta suututtaa ja kiukuttaa, kun ei osaakaan pukea paitaa itse päälle. Aikuinen hermostuu, kun eteisessä on taas kengät levällään.

Tänään haluamme vinkata mainiosta Väestöliiton videosta, jossa Raisa Cacciatore kertoo, miksi ei kannata huutaa takaisin. Videolla annetaan monta hyvää syytä sille, miksi aikuisen kannattaa harjoitella omia tunnetaitojaan, jotta voi pysyä rauhallisena silloin kun lapsi tai nuori on tunnekuohun vallassa.

Kirjaesittelyistämme löytyy myös tähän ja eiliseen raivo-teemaan  sopiva kirjaesittely: Raisa Cacciatore: Kiukkukirja – aggressiokasvattajan käsikirja vauvasta kouluikään. Kirjassa kerrotaan aggressiosta ja sen synnystä sekä annetaan keinoja kohdata aggressivisesti käyttäytyvä lapsi.

Jos haluaa tukea lasta tunnetaidoissa, kannattaa myös kiinnittää huomioita siihen, ettei vahingossa tule vähätelleeksi tai mitätöineeksi lapsen tunnetta. Niin pienillä kuin isoillakin ihmisillä on oikeus kaikenlaisiin tunteisiin ja läheisten tehtävä on auttaa niiden kannattelussa.

Sama pdf-tiedostona

Facebookissa lähtee tänään käyntiin arvonta, jossa on jaossa meidän upouusi kannatustuotteemme: kangaskassi. Onnea arvontaan! Jos ei arpaonni osu kohdalle, kassia voi ostaa myös verkkokaupastamme.

Tutustu eilisen päivän materiaaliin: Maanantai 7.5. – raivo
Siirry seuraavan päivän ohjelmaan: Keskiviikko 9.5. – jännitys
Teemaviikon pääsivulle

Share Button