Torstai 10.5. – luottamus

Torstaina 10.5. on teematunteena luottamus. Luottamus syntyy, kun on usko siihen, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä. Tunteeseen liittyy myös usko toisen hyviin aikeisiin ja motiiveihin.

Eilen stressin säätelyn yhteydessä mainittiin, kuinka aikuinen voi tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä pyrkimällä ylläpitämään yhteyttä lapsen ja aikuisen välillä. Tänään yhdistyksen puheenjohtaja esittelee videolla yksinkertaisen mutta toimivan menetelmän, jolla voidaan luoda ja säilyttää yhteys lapseen. Samalla viestitään lapselle ehdotonta rakkautta ja hyväksyntää.

Viime aikoina tunnetaidot on nostettu monelta taholta esille ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta on ilmestynyt yhä enemmän. Tunteiden kirjasto on uusi kotimainen kuvakirja tunnetaitojen harjoittelun tueksi. Kirja sisältää yli 40 tunteikasta eläinpiirustusta, joiden avulla voidaan keskustella tunteista ja antaa mielikuvituksen lentää eläinhahmojen ympärillä. Kirjan on kuvittanut Linnea Bellamine.

Yhteyden luomisesta ja ehdottomasta rakkaudesta puhutaan myös viime vuonna ilmestyneessä blogiteksissämme Siltoja rakentamassa.

Facebookissa voit tänään jakaa kokemuksia siitä, milloin olet onnistunut säilyttämään yhteyden lapseen. Opitaan ja iloitaan toistemme onnistumisista!

Ja tänään saadaan vielä vähän lisää leijua ihanissa lempeissä ja hempeissä tunnelmissa, kun tunteiden kerrokset -kuvataulusarjassa kurkistetaan rakkauden tunteen taakse.

Sama pdf-tiedostona

Tutustu edellisen päivän materiaaliin: 9.5. keskiviikko – jännitys
Siirry seuraavan päivän ohjelmaan: 11.5. perjantai – helpotus
Teemaviikon pääsivulle

 

Share Button