UKK: Onko pakko imettää, nukkua perhepedissä, vessahätäviestiä ja kantaa vauvaa liinassa?

Ei ole. Kiintymysvanhemmuus on kasvatusfilosofia, jonka toteuttamiseen arjessa voi hankkia niitä välineitä, jotka tuntuvat itselle ja perheelle sopivilta ja tarpeellisilta.

Monille niille, jotka tuntevat kiintymysvanhemmuuden omakseen ovat luontaisia myös ne vauvan- ja lapsenhoitotavat, joiden avulla lisätään fyysistä läheisyyttä sekä lempeää vuorovaikutusta – ja siten tuetaan turvallisen kiintymyssuhteen muodostumista. Luonnollinen tapa vastata lapsen aitoihin tarpeisiin nähdään tärkeänä. Kiintymysvanhemmuuteen liitetyt lajityypilliset lastenhoitotavat sekä empaattinen ja rakentava vuorovaikutus ovat siis tapoja tukea lapsen kiintymistä ja kiinnittymistä hoivaajiinsa.

Yhdistyksen tarkoituksena ei ole tarjota perheille valmiita ratkaisuja, mutta tarpeellisena koetaan tiedon jakaminen vauvan- ja lapsenhoitotavoista, joilla voidaan tukea lapsen ja sitä kautta koko perheen hyvinvointia, ja joista perheet eivät välttämättä muuta kautta saisi tietoa. Kiintymysvanhemmuudessa on kyse ennen kaikkea perusasenteesta lasta kohtaan, ei vain ulospäin näkyvistä toimintatavoista.

Lue lisää aiheesta:
Tukea vanhemmuuteen: vauvan kanssa
Kirjaesittely: The Continuum Concept
Kirjaesittely: Luonnollinen lapsuus

Seuraava kysymys:
Millaisiin kysymyksiin yhdistyksen kautta voi saada tukea ja tietoa?

Palaa UKK-sivulle

Share Button