Yhdistys

Kiintymysvanhemmuusperheet ry perustettiin Lasten oikeuksien päivänä 20.11.2009 Seinäjoella. Yhdistyksen tavoite koko sen olemassaolon aikana on ollut tehdä kiintymysvanhemmuutta ja lempeitä lastenhoitotapoja tunnetuiksi Suomessa, sekä tukea perheitä heidän arjessaan muun muassa kurssitoiminnan ja vertaistuen keinoin. Haluamme myös toimiva kokoavana voimana lapsiperheyhdistyskentällä.

Kiintymysvanhemmustiedon ja tunnettavuuden lisäämiseksi olemme referoineet lukuisia kirjoja nettisivuillemme, kirjoitamme blogia ja ylläpidämme linkkipankkia. Näiden lisäksi Katri Pääkkö-Matilainen on kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen kiintymysvanhemmuusoppaan josta on juuri ilmestynyt toinen painos.

Vertaistukea tarjoamme monen eri kanavan kautta. Paikallistoiminnan vetäjät toimivat myös tukihenkilöinä joihin voi olla yhteydessä luottamuksellisesti. Facebookissa ylläpidämme kahta ryhmää: Kaikille kiinnostuneille isoa ryhmää (n. 10 000 jäsentä vuonna 2017) sekä pientä, vain yhdistyksen jäsenille tarkoitettua salaista ryhmää. Suuri ryhmä on keskustelunherättäjä ja matalan kynnyksen vertaistukiryhmä. Pienessä salaisessa ryhmässä voi keskustella aremmistakin aiheista, ja siellä myös suunnitellaan yhdistyksen toimintaa.

Paikallistoimintaa löytyy tällä hetkellä usealta paikkakunnalta. Paikallistoiminta on aina osallistujiensa näköistä, ja muodot voivat vaihdella aktiivien toiveiden mukaisesti.