Historia

Kiintymysvanhemmuusperheet ry perustettiin Lasten oikeuksien päivänä perjantaina 20.11.2009 Seinäjoella. Yhdistyksen tavoite koko sen olemassaolon aikana on ollut tehdä kiintymysvanhemmuutta ja lempeitä lastenhoitotapoja tunnetuiksi Suomessa sekä tukea perheitä heidän arjessaan muun muassa kurssitoiminnan ja vertaistuen keinoin. Haluamme myös toimia kokoavana voimana lapsiperheyhdistysten kentällä.

Alkuvuosina yhdistysaktiivit ylläpitivät vaistovanhemmuus-foorumia ja vessahätäviestintä-foorumia sekä aktiivista paikallistoimintaa yhdistyksen syntysijoilla Seinäjoella. Seinäjoella pidettiin keskusteluiltoja, vanhempi-lapsi kerhoja sekä perhepiknikkejä. Vuonna 2011 pidettiin ensimmäinen lapsiperheviikonloppu, joka järjestetään nykyään joka kesä. Facebookin suosion kasvettua keskustelu siirtyi Kiintymysvanhemmuusperheet-ryhmään ja erillisistä foorumeista luovuttiin.

Vuoden 2014 lopussa yhdistys päätti lähteä aktiivisemmin toimimaan koko maassa. Vuoden 2015 hallitukseen valittiinkin jäseniä aina Espoosta ja Oulusta asti. Samana vuonna alkoi yhteistyö samanhenkisten paikallisjärjestöjen kanssa.

Vuonna 2017 yhdistyksen paikallistoiminta lähti kasvamaan voimakkaasti ja elokuussa 2017 toimintaa onkin jo 14 eri alueella. KiVa ry:n perhekahviloiden nimet ja ulkoasu yhdenmukaistettiin, ja kaikista yhdistyksen kahviloista tuli niin sanottuja puukahviloita. Kaikilla paikallisaktiivien vetämillä alueilla on omat yhdistyksen paikallisryhmänsä, jotka tarjoavat mahdollisuuden vertaistuen saantiin lähistöltä.

Vuonna 2017 oli yhdistyksen ensimmäinen valtakunnallinen perhepiknik Helsingin Suomenlinnassa. Lisäksi KiVa ry osallistui Lasten Festareille, joka oli yhdistyksen ensimmäinen iso lapsiperhetapahtuma.