Viestintä

Yhdistyksen viestinnästä vastaa vapaaehtoistyöhön perustuva viestintätiimi. Tiimi koostuu viestintä-, media- ja kasvatusalan ammattilaisista, ja sen tarkoituksena on tuottaa monipuolisesti tutkittuun tietoon perustuvia sisältöjä yhdistyksen käyttöön. Yhdistys tuottaa pääasiassa tekstejä itse, mutta harkitusti yhdistys julkaisee myös vieraskynäkirjoituksia. 

Sisältöjä ovat muun muassa aina tutkittuun lähdeaineistoon perustuvat tekstit, videot, audiot sekä kuvat. Yhdeksi suosituimmaksi sisällöksi ovat nousseet KiVan kuvataulut, joita on jaettu sosiaalisessa mediassa jo tuhansia kertoja. 

Viestintätiimi ylläpitää myös mediasuhteita sekä kehittää jatkuvasti strategiaa Lempeän kasvatuksen ilosanoman eteenpäin viemisessä. 

Haluatko osaksi yhdistyksen monipuolista viestintätiimiä? Etsimme jatkuvasti uusia ideoita sekä sisältöjä ja tiimimme kaipaakin alati uusia aktiivisia tekijöitä ja sisällöntuottajia.
Ota meihin yhteyttä: info(at)kiintymysvanhemmuus.fi

Medialle

Ennen yhteydenottoa toivomme tutustumaan kiintymysvanhemmuuteen ja yhdistykseemme esitteidemme kautta (linkit sivussa). 

Haastattelupyynnöt voi osoittaa yhdistyksen hallitukselle osoitteeseen info(at)kiintymysvanhemmuus.fi. Pyydämme huomioimaan, että yhdistyksemme toimii vapaaehtoisvoimin eikä nopea reagointi haastattelupyyntöihin ole aina mahdollista. Pidätämme oikeuden lukea artikkelin ennen sen julkaisua.

Yhdistys mediassa

Lempeän kasvatuksen viikolla 2020 KiVa ry Uutisaamun vieraina

Lempeän kasvatuksen viikolla annettiin apuja kiekunhallintaan. Uutisaamun vieraina olivat kirjailija Elina Kauppila ja Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n varapuheenjohtaja Petra Masko.

Katso Uutisaamun haastattelu tästä.

Lauantaivieras: lapset tarvitsevat aikuisten esimerkkiä sosiaalisten taitojen opetteluun

Lapin Kansan Lauantaivieras kirjoittajana oli Anu Toivonen. Hän on rovaniemeläinen kahden lapsen äiti ja Kiintymysvanhemmuusperheet-yhdistyksen aktiivijäsen.

Lue koko Lauantaivieras teksti tästä.

Kiintymysvanhemmuus jakaa mielipiteitä, mutta se tähdentää ihmisvauvan lajityypillisiä tarpeita sekä lapsen ja vanhemman välistä yhteyttä

Lapsen Maailman artikkeliin haastateltiin Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n varapuheenjohtaja Petra Maskoa.

Voit lukea artikkelin tästä.

Lapsen oma tahto ei ole negatiivinen ominaisuus – minuuden rajat muodostuvat kokeilemalla

Vau.fi artikkeliin haastateltiin tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja Elina Kauppilaa. Omaa tahtoaan ilmaisemalla lapsi harjoittelee oman, erillisen persoonansa ilmentämistä. Lue artikkelista vinkit siihen, miten tahtotaape-roon pitäisi suhtautua.

Miten säilyttää maltti perhearjen tiimellyksessä? – ”konkreettinen kikka pysähtyä tilanteessa voi olla vaikka se, että juo lasin vettä”

Kiukku kuuluu elämään, mutta sitä voi oppia hallitsemaan ja ehkäisemään ennalta. Kiintymysvanhemmuus-perheet ry:n Annika Rintamäki lohduttaa, että jokaisella voi mennä joskus kuppi nurin.

Tästä pääset Turun sanomien juttuun.

Ole myötätuntoinen itsellesi ja toisille äideille – näin teet sen

Vau.fi artikkelissa haastateltiin Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n varapuheenjohtaja Petra Maskoa. Artikkelissa on viiden kohdan ohjeet, kuinka harjoittelet myötätuntoa. Ohjeiden avulla voit opetella myötätuntoa sekä itseäsi että toisia kohtaan. Mitä myötätuntoisempi olet, sitä paremmin pystyt nauttimaan elämästä.

Lue artikkeli tästä.

 

Kiintymysvanhempi selittää, miksi lasta ei kannata jatkuvasti kieltää

Ilta-Sanomissa julkaistiin Lempeän kasvatuksen viikolla 2020 artikkeli
siitä, miksi lasta ei kannata jatkuvasti kieltää. Artikkeliin haastateltiin Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n varapuheenjohtaja Petra Maskoa. Artikkelissa todetaan, että lapsen jatkuva kieltäminen aiheuttaa sen, että lapsi huomioi vain negatiivisen. Jutussa vinkataan kokeilemaan kieltämisen sijaan kehoittamista.

Lue koko juttu tästä.

Meinaan vähän liikaa käyttää tuota puhelinta”, myöntää 6-vuotias – teemaviikko kannustaa neuvottelemaan lapsiperheiden pelisäännöistä

Vuoden 2019 Lempeän kasvatuksen viikolla Yle julkaisi jutun “Meinaan vähän liikaa käyttää tuota puhelinta”, myöntää 6-vuotias – teemaviikko kannustaa neuvottelemaan lapsiperheiden pelisäännöistä. Juttuun haastateltiin mm. Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n puheenjohtaja Petra Maskoa. Jutussa Masko muistuttaa, että yhdessä toimiminen on helpompaa, kun vanhemmalla on yhteys sekä omiin tunteisiinsa että lapseensa. Maskon tärkein neuvo onkin, että vaalikaa, rakentakaa ja korjatkaa yhteys lapsiinne. Se auttaa kaikkea vuorovaikutusta arjessa.

Lue koko uutinen tästä.

Älä huuda vaan kuuntele ja keskustele – nyt on Lempeän kasvatuksen viikko

ESS kirjoitti Lempeän kasvatuksen viikon alkajaisiksi jutun viikon teemasta, rakentavasta vuorovaikutuksesta perheessä. Lehti haastatteli Lahden Kiintymysvanhemmuusperheiden paikallistoimihenkilöä Mia Niemistä.

Lue koko uutinen tästä.

Uusi normaali

Meidän perhe -lehdessä julkaistiin lämminhenkinen artikkeli, johon oli haastateltu Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n puheenjohtajaa Petra Maskoa. Artikkelissa todetaan, että kiintymysvanhemmuus ei ole enää hörhöjen hommaa, vaan “uusi normaali”. Jutussa kuvataan Maskon perheen tavallista perhe-elämää ja pohditaan miten kiintymysvanhemmuus näkyy heillä.

Lehti on luettavissa digiversiona täällä.

Lempeän kasvatuksen viikko 2018

YLE Puheen aamussa keskusteltiin Lempeän kasvatuksen teemaviikosta ja tunnetaidoista, mukaana oli haastateltu Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n Petra Maskoa. 

Yle puheen aamu (ei enää kuunneltavissa)

Tunnetaidot tutuksi Lempeän kasvatuksen viikolla

Artikkelissa kerrotaan tulevasta Lempeän kasvatuksen teemaviikosta 5.-13.5.2018 sekä Rovaniemen perhekahvila Kuusipuun kokoontumisesta teemaviikon torstaina.

Tunnetaidot tutuksi Lempeän kasvatuksen viikolla

Äiti räyhää ja isä piilottaa pelkonsa – monien vanhempien tunnetaidot ovat hukassa ja malli periytyy lapsille

Tunnetaitokouluttaja Anne-Mari Jääskinen kertoo tunnetaitojen merkityksestä ja antaa käytännön työkaluja aikuisten tunnetaitojen kehittämiseen. Artikkelin lopussa mainitaan Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n Lempeän kasvatuksen viikko 5.-13.5.2018, jonka teemana on tunnetaidot.

Lue koko artikkeli Yle Uutiset -sivulta.

Selkäsaunan, korvatillikan ja tukkapöllyn ajat ovat ohitse – voimankäyttä voi vaikuttaa lapsen tunne-elämään negatiivisesti

Keski-Uusimaan haastattelussa Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n puheenjohtaja Petra Masko kertoi ajatuksiaan vanhemmuudesta, mm. rangaistusten haitallisuudesta sekä läsnäolon tärkeydestä. Artikkelissa kerrotiin myös lempeän kasvatuksen viikosta, jonka yhdistys järjestää ensimmäistä kertaa 5.-13.5.2018.

Keski-Uusimaa 7.4.2018: Selkäsaunan, korvatillikan ja tukkapöllyn ajat ovat ohitse – voimankäyttä voi vaikuttaa lapsen tunne-elämään negatiivisesti

Kasvatus voi olla normaalin lempeää

Kiintymysvanhemmuusperheet ry järjesti Somerolla Lempeän kasvatuksen leirin, jonka tiimoilta toimittaja kävi haastattelemassa leiriläisiä.

Forssan lehti 30.7.2017: Kasvatus voi olla normaalin lempeää
(artikkeli luettavissa vain tilaajille)

”Vanhempi ei teekään päätöstä, vaan se jää lapselle” – Saga Nyrénin perheessä lapset asettavat rajat

Väestöliiton mielestä kiintymysvanhemmuus johtaa terveempiin parisuhteisiin. 
MTV3 uutisissa haastateltiin Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n entistä puheenjohtajaa Saga Nyreniä, joka kertoo mm. kuinka heillä lapset asettavat itse rajansa sekä itsenäistyvät omaan tahtiin kasvaen itsevarmoiksi. Väestöliiton asiantuntijan mukaan kiintymysvanhemmuus on tervetullut suuntaus, joka voi johtaa avoimuuden ja paremman tunneilmaisun myötä mm. ihmissuhteiden paranemiseen. “Perinteisen kasvatusmallin haastava suuntaus voi tuoda tullessaan jotain suurta. Jos seuraava sukupolvi oppii puhumaan tunteistaan, on kyseessä valtava kulttuurillinen rikkaus.”

MTV3 uutiset 15.5.2017: Väestöliiton mielestä kiintymysvanhemmuus johtaa terveempiin parisuhteisiin 

Vastine Ylen artikkelille

Yhdistyksen hallitus koki tarpeelliseksi selventää artikkelin kautta syntynyttä mielikuvaa kiintymysvanhemmuudesta, ja julkaisi artikkeliin 24.2.2017 blogissa vastineen: Vaatiiko kiintymysvanhemmuuden malli vanhemmilta liikaa?

Suomeen tuli uusi lastenkasvatusmalli: Imetys voi jatkua 7-vuotiaaksi – Petra neuvottelee lopettamisesta yhdessä lapsen kanssa

Yle julkaisi 23.2.2017 artikkelin, johon oli haastateltu yhdistyksemme puheenjohtajaa sekä erästä paikallistoimijaa. Jutussa oli myös psykologian emeritaprofessori, temperamenttitutkija Liisa Keltikangas-Järvisen sekä kliininen seksologi ja psykoterapeutti Tarja Santalahden haastattelu.

YLE: Suomeen tuli uusi lastenkasvatusmalli: Imetys voi jatkua 7-vuotiaaksi – Petra neuvottelee lopettamisesta yhdessä lapsen kanssa

Suomessa näkyvät kylmän kasvatuksen jäljet

Aamulehdessä sekä useammassa paikallislehdessä julkaistiin kiintymysvanhemmuudesta kertova artikkeli 22.1.2017.