“Erehtymätön ja täydellinen vanhempi”

– MYYTTEJÄ VANHEMMUUDESTA

Tänään pureudumme vanhemmuuteen liittyviin myytteihin. Kasvatus, lasten käytös ja vanhemmuus herättää tunteita ja mielipiteitä. 

”Ennen oli paremmin.”
”Vanhemmuus on hukassa nykyään.” 
”Huonosti käyttäytyvä lapsi on huonon kasvatuksen tulos.“
 

Myytit

Vanhemmille asetetaan hurjasti paineita ja vaatimuksia, ja aina joku toinen tietää paremmin, missä meni vikaan. Mutta entä jos vanhemmuus onkin ollut riittävän hyvää, eikä oikeasti isoja virheitä ole tapahtunut. Miksi vanhempi silti kokee syyllistymistä ja syyllistämistä. Lue päivän tekstistä, miten räjäytämme vahingollisia vanhemmuusmyyttejä.

Keinot

Miten hyväksyä omat virheensä ja tehdä niistä oppimiskokemuksia? Miten selvitä vanhemmuuden negatiivisista tunteista? Miten tuntea onnistumista vanhemmuudessa, kun ulkopuolelta tulee kohtuutonta arvostelua? Miten päästä yli äitimyytin kasaamista odotuksista ja paineista? Lue päivän tekstistä keinoja löytää itsemyötätuntoa ja hyväksyntää omia vanhemmuusvalintoja kohtaan.

Myytinräjäyttäjät podcast-sarja

Kuuntele päivän podcastista, kun Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n puheenjohtaja Petra Masko ja Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Saija Ohtonen-Jones pohtivat päivän myyttejä!

Vanhemman hyvinvointi -harjoitus

Tutustu ja lue Vanhemman hyvinvointi -harjoitus. 

Arvonnat ja jäseneksi liittyminen

Huomasithan, että meillä teemanviikon kunniaksi jäsenkampanja ja paljon erilaisia arvontoja!

Liity jäseneksi.

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2022 #kasvatusmyytit #murretaanmyyttejä #kuinkaollanykyaikainenvanhempi

Muistathan seurata meitä myös somessa: