“Kiintymysvanhemmuus on ihan curlingia”

– Myyttejä kiintymysvanhemmuudesta ja lempeästä kasvatuksesta

Kiintymysvanhemmuus ymmärretään usein väärin, ja lempeästi kasvattavat saattavat kuulla kauhistelua tai syyllistämistä siitä, etteivät rankaise lasta tai siitä, että pyrkivät ymmärtämään lasta ja hänen tunteitaan. Lempeän kasvatuksen viikon ensimmäisenä päivänä pureudummekin kiintymysvanhemmuuteen ja lempeään kasvatukseen liittyviin myytteihin.

Myytit

Miksi lempeä kasvattaja ei rankaise lastaan? Miksi ei-sana ei tehoa? Mitä lempeä kasvattaja ajattelee rajoista ja tunteista? Lue teksti, jossa avaamme myyttejä ja perusteluja. 

Keinot

Emme halua jättää vanhempia tyhjän päälle vaan haluamme antaa vanhemmille myös näkökulmaa ja vinkkejä, miten valita empaattisempia keinoja kasvattaa lasta. Jos ei saa rangaista eikä kieltää, niin miten vanhempi voi opettaa lapselle, mikä on oikein ja väärin? Miten pitää kiinni omista rajoistaan, tai tukea lasta omien rajojensa tunnistamisessa? Lue lisää lempeän kasvatuksen keinoista.

Myytinräjäyttäjät podcast-sarja

Kuuntele päivän podcastista, kun Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n entinen puheenjohtaja Petra Masko pohtii päivän myyttejä!

 

Arvonnat ja jäseneksi liittyminen

Huomasithan, että meillä teemanviikon kunniaksi jäsenkampanja ja paljon erilaisia arvontoja!

Liity jäseneksi.

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2022 #kasvatusmyytit #murretaanmyyttejä #kuinkaollanykyaikainenvanhempi

Muistathan seurata meitä myös somessa: