Onko se totta, Pikku-Tiikeri? – Neljä kysymystä, jotka saavat Sinut hymyilemään Jälleen

Byron Katie, Viisas Elämä, 2. uudistettu painos 2022. 
Kuvittanut: Hans Wilhelm

Onko se totta, Pikku-Tiikeri? on tarina tiikerinpennusta, joka herää väärällä jalalla, tuntee jäävänsä ulkopuolelle kavereiden leikeistä ja vanhemmatkin riitelevät eivätkä huomaa häntä. Hänellä on surkea päivä. Pikku-Tiikeri suree, ettei kukaan välitä eikä pidä hänestä. Viisas kilpikonna kysyy neljä tärkeää kysymystä, jotka muuttavat kaiken. Pikku-Tiikeri oppii, että päivän tapahtumat eivät aiheuttaneet hänelle pahaa oloa vaan sen teki hänen omat ajatuksensa. Ajatusten kääntämisessä on voimaa. 

Tämä lastenkirja esittelee nerokkaan ja yksinkertaisen työkalun omien ajatusten työstämiseen. Byron Katie toteaa alkusanoissa, että ihminen on aina yrittänyt muuttaa maailmaa ollakseen onnellinen. Todellisuudessa meidän tulisi vain kumota haitalliset ajatusmallimme onnen tieltä. Byron Katie on kehittänyt The Work -metodin, joka on keino tunnistaa ja kyseenalaistaa haitallisia ajatusmalleja.
Onko se totta, Pikku-Tiikeri? -lastenkirja pohjautuu metodin kysymyksiin ja antaa vanhemmille loistavan mallin käyttää metodia.

Neljä tärkeää kysymystä ja vaihtoehto ovat seuraavat:

  • Onko se totta?
  • Voitko varmasti tietää, onko se totta?
  • Mitä tunnet, kun uskot ajatukseen?
  • Kuka olisit, jos tuota ajatusta ei olisi?

Ja

Käännä sitten ajatus ympäriEtsi vähintään kolme yksityiskohtaista ja aitoa esimerkkiä siitä, miten käännetty ajatus on totta elämässäsi.

Luin kirjan 6- ja 8-vuotiaille lapsille ja kirja kiinnosti heitä molempia. Saimme koko perheen kesken hyvän keskustelun aikaan kirjasta ja ajatusten voimasta. Suosittelen tätä kirjaa kaikille lapsille sekä heidän vanhemmilleen. Tässä on helppo menetelmä muuttaa elämäsi ajatukset.– Pia Kosonen – 


Julkaistu 5/2024.

lkv logo