Miu ja tunteikas päivä

Miu ja tunteikas päivä

Julia Pöyhönen & Heidi Livingston, Kumma-kustannus, 2023.

Tätä on odotettu kovasti: pienten oma tunnetaitokirjasarja. Miu ja tunteikas päivä on kaunis ja herttainen pahvisivuinen kirja 0-3 -vuotiaille lukijoille. Kirjassa seikkailevat tutut hahmot Fanni-sarjasta. Päähenkilönä on Miu-liikerinpentu ja kuten pienten ihmisten päiviin, Miun päivään mahtuu runsaasti erilaisia tunteita. Aurinko herättää iloisen Miun mutta ulkona leikit eivät suju kuten toivoisi ja siitä syntyy harmitus. Onneksi vanhempien antamat iltapusut saavat aikaan rakkauden tunteen. 

Jokaisella aukeamalla käydään läpi yksi tunne ja se, mistä tunne syntyy. Tunteita on kuvattu hienosti ilmeillä, reaktioilla ja väreillä. Taaperon kanssa on mukava lukea kirjaa, palata kuviin ja tunteisiin sekä keskustella, mitkä muut asiat voivat herättää näitä kirjassa esiintyviä tunteita. Meillä 2-vuotiaan lukijan kanssa pohditaan usein, millaisin keinoin näitä tunteita voisi näyttää. Kirja on hurmaava lahjaidea pienelle tärkeälle ihmiselle tai vaikkapa varhaiskasvatukseen ja etenkin perheen omaan käyttöön. 

Kirjan kirjoittajat Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa. Julkaistu 5/2023.

lkv logo