Pikkukarhun taikasulka

Pikkukarhun taikasulka

Sandra Dieckmann, Kustannus:Mäkelä, 2022. 

Sandra Dieckmannin kirjoittama Pikkukarhun taikasulka on kaunis kuvakirja. Voimaannuttava tarina kertoo oman kipinänsä vaalimisesta. Kirja kuvaa hellyyttävästi, miten ihmeellinen taikavoima löytyy meidän jokaisen sydämestä.

Pikkukarhulla on salaisuus. Hän ei tunne olevansa karhu ollenkaan, koska ei osaa tehdä karhumaisia asioita, eikä ole vielä löytänyt karhunimeään ja intohimoaan. Eräänä yönä surullinen pikkukarhu löytää taikasulan, jonka avulla hän kokee saavansa lisää rohkeutta ja pystyy tekemään sellaisiakin asioita, joita ei aiemmin ole rohjennut yrittää. Vaikka pikkukarhua edelleen pelottaa, hän uskaltaa taikasulan avulla pelastaa ystävänsä pulasta. Silloin taikasulka kuitenkin katoaa, mutta etsiessään kadonnutta sulkaa pikkukarhu uskaltaakin tehdä niitä asioita, joita hän ennen pelkäsi. Viisas äitikarhu lohduttaa, että joskus tärkeätkin asiat muuttuvat tarpeettomiksi. Seikkailun avulla pikkukarhu löytää oman taikavoimansa: hyvyyden kipinän sydämestään. 

Suosittelen tätä kaunista lasten kuvakirjaa kaikille lapsille luettavaksi. Erityisesti kirja sopii epävarmoille tai pelkojensa kanssa kamppaileville. Kirjaa suositellaan 3-6-vuotiaille. Itse luin kirjan 1-, 4- ja 7-vuotiaille lapsilleni ja kaikki pitivät siitä paljon. 

Sadun loppuun sopii hyvin pohdinta siitä, mikä voisi olla oman lapsen vahvuudet, taikavoima ja kipinä sydämessä.Pia Kosonen – Julkaistu 5/2023. 

lkv logo