Ilon Milli ja pelon Mölli

Ilon Milli ja pelon Mölli

Jenna Kostet, Myllylahti Oy, 2019. 
Kuvittanut: Kaisu Sandberg

Kirja kertoo Millistä, joka on ollut aiemmin rohkea. Nyt Milli kuitenkin tapaa Möllin, joka näkee joka puolella vaaroja ja kauhua. Mölli kertoo Millille hävipäistyksestä, hämäkästä, kurkkutukistuksesta ja monista muista vaaroista. Vanhemmat eivät näe Mölliä ja ihmettelevät, mikä Milliin on mennyt. Pelot alkavat vaikuttaa jokapäiväiseen elämään, onneksi vaari osaa opettaa, kuinka ystävystyä Möllin kanssa.

Kirjassa käsitellään humoristisesti monia lapsia pelottavia asioita kuten esimerkiksi pimeää, esiintymistä, veneilyä, hammaslääkäriä ja mörköjä. Tarinassa kuvataan hyvin Möllinä niitä ajatuksia, jotka saavat vallan kun alkaa pelottaa. Tämän kirjan lukemisen jälkeen meillä on tunnistettu, että nyt ne Mölli ajatukset lähti pyörimään päässä ja päästy miettimään, miten pelon voi hyväksyä, sietää ja rauhoittaa. 

Kirjan suositusikä on 5-8-vuotiaille. Meillä kirja on ollut suosituin erityisesti eskari-iässä, vaikka sitä on meillä luettu 2-9 vuotiaille. Kirjaan kannattaa tarttua juuri niinä hetkinä kuin lapselle ilmaantuu pelkoja. Huumorin kautta pelkoja on helpompi lähestyä. Julkaistu 5/2024. 

lkv logo