Mira: ystäviä, ihastuksia, elämää

Sabine Lemire & Rasmus Bregnhoi, Otava, 2023. 

Mira-sarjakuvasarja kertoo teini-iän kiemuroista ja tunteista epävarmuuksineen sekä hullutteluineen. Miran elämä on tosi tavallista, vaikka välillä tuntuu kuin se ei olisi. Mira asuu äitinsä kanssa, joka tapailee uusia erikoisia miestuttavuuksia. Miralle tärkeää on tietysti bestis ja muut ystävät (nykyiset ja entiset). Sarjakuvat kertovat unelmista ja arkidraamasta teini-iän koukeroineen ja mutkineen. Sarjakuvan kuvitus on yksinkertaista piirrosjälkeä, joka antaa vaikutelman, että ei tarvitse olla täydellinen teini-ikäinen. Tekstit ovat helppo- ja nopealukuisia sekä täynnä arkista huumoria.

Tämän sarjakuvan juoni etenee, kun Miran luokan tytöt perustavat rakkauskerhon, johon voi kuulua vain, jos on rakastunut. Mira ei ole koskaan ollut rakastunut, vaikka on yrittänyt ja pohtinut, mitä rakkaus on. Mira pohtii, voiko rakastua, jos vain ajattelee luokan söpöintä poikaa tarpeeksi pitkään, vaikka puoli tuntia päivässä. Ei kai rakastuminen voi olla niin vaikeaa? Todella vaikeaa sen sijaan on, kun paras ystävä päättää vaihtaa ystävää. Mitä tapahtuu, kun luokan tytöt vaihtavat kerhon vain niille, jotka ovat pussanneet? Mirakin kokeilee seurustelua, mutta se tuntuu vaivaannuttavalta ja mitä seurustellessa edes tehdään?

Loistava sarjakuva seurustelusta, tykkäämisistä ja ihastumisesta haaveileville teini-ikäisille. Kirjan ikäsuositus on yli yhdeksän vuotiaille. Itse suosittelen kirjaa 6-7-luokkalaisille. Vanhemmille suosittelen selaamaan kirjaa muistaakseen taas teini-iän epävarman itsensä ja sen, kuinka paljon teini-ikäinen edelleen tarvitse positiivista kannustusta ja kuulluksi tulemista.Julkaistu 5/2024. 

lkv logo