Mitä Miu tarvitsee?

Mitä Miu tarvitsee?

Julia Pöyhönen & Heidi Livingston, Kumma-kustannus, 2023.

Mitä Miu tarvitsee? on suloinen tunnetaitokirja alle 3-vuotiaille ja osa suosittua Fanni-tunnetaitosarjaa. Se on jatko-osa aiemmin julkaistulle Miu ja tunteikas päivä -kirjalle. Nämä kaksi ovatkin yhdessä aivan mieletön kombo ensimmäisiksi tunnetaitokirjoiksi pienille ihmisille. Kirja kertoo tarpeiden kuuntelemisen tärkeydestä pienelle lapselle ymmärrettävällä tavalla. Suomenkielisiä tarpeista kertovia tunnetaitokirjoja on vielä kovin vähän, joten tämä on mahtava lisäys kirjavalikoimaan. Tarpeet näkyvät kaikenikäisten ihmisten tunteiden takana, keholliset tarpeet kuten nälkä, turvatarve, yhteystarve, arvostustarve ja itsenäisyystarve ovat meille kaikille yhteisiä tarpeita, ja ne tuodaan kirjassa hienosti lapselle sopivalla tavalla esille. 

Pienikin lapsi (koelukija kylläkin 3-vuotias) hoksaa nopeasti, mikä kirjassa on ideana, etsiä syy (eli tarve) Miun käytöksen ja tunteiden takana. Kirja osoittaa tämän yhteyden hyvin ja näyttää lapselle, miten tarpeisiin vastaamalla olotila muuttuu. Meillä tämä kirja on auttanut lasta sanoittamaan juurikin niitä tarpeita siellä tunteen takana. Suosittelemme ehdottomasti kaikille pienten lasten vanhemmille tätä!

Kirjailijat Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa.

Kirjan ihanasta kuvituksesta vastaa Larissa Saloranta.

* Kirja saatu 


Julkaistu 1/2024.