Sinä olet SuperRakas

Ninka Reittu, Otava 2017.

Sinä olet SuperRakas -kirjasta välittyy supersuloinen viesti rakkauden vahvasta voimasta. Supersankari teemalla lapseni jaksavat kuunnella tarinan, vaikka kaikki muut rakkauskirjat ovat täysin poissuljettuja vaihtoehtoja. Kun olimme lukeneet kirjan, lapseni pohtivat, että kirja kertoi vanhemman rakkaudesta: isän rakkaudesta lapseen. Kirjassa ei kuitenkaan missään vaiheessa kerrota, ovatko kirjan päähenkilöt Iso ja minä isä ja poika vai jotakin muuta. 

Kirjassa minä kysyy Isolta, mitä rakkaus on. 

Rakkaus saa hassuttelemaan, lisää uskallusta, tekee lämpimän ja turvallisen olon. 

Vaikka rakastaa, ei silti voi omistaa toista ja kaikilla saa olla omia juttuja. Rakkaus ei poistu, vaikka itse lähtisi pois, tekisi jotain tyhmää tai kasvaisi isoksi. Voikohan myös möröt rakastaa pois? Lopuksi minä toteaa rakkauden olevan supervoima.

Kirjan kuvitus on raikas ja humoristinen. Lapsia kuvat kiinnostavat, ihmetyttävät ja naurattavat. Iso on piirretty valtavaksi kelta-mustaksi supersankariksi viitan kanssa. Minä on pikkuruinen ja ilmeikäs supersankari. Päähenkilöt lentelevät kauniin kuvituksen keskellä. Suosittelen kirjaa kaikille vanhemmille luettavaksi lapsilleen, sillä jokaiselle lapselle tekee hyvää kuulla olevansa rakastettu.



– Pia Kosonen- 



Jul
kaistu 5/2023. 

lkv logo