Tinke ja väritä tunteesi & Tinke ja tunne tunteesi

Tinke Anetjärvi & Olli Anetjärvi, Otava, 2023. 

Väritä tunteesi

Tinke on nuorten keskuudessa suosittu tubettaja, jonka tunnistat neonvihreistä hiuksista. Väritä tunteesi kirja sai alkunsa kun nuori tubettaja jutteli paljon tunteista itsetuntemuskouluttaja isoveljensä Ollin kanssa. He ajattelivat, että muutkin nuoret voisivat hyötyä tunteiden käsittelemisestä värittäen, koska välillä tunteista on vaikea saada kiinni, että voisi nimetä niitä ja luovuuden kautta voi käsitellä tunteita vapaammin. Värittäminen rauhoittaa ja maadoittaa kuohuvaa ja ahdistunutta mieltä. 

Tässä värityskirjassa nuori saa itse päättää, miten hän kuvat värittää: minkä värisinä sinä koet eri tunteen esimerkiksi ilon tai surun? Kuvat pohjautuvat fantasia maailmasta ja ovat valtavan kauniita jo ilman väritystä. Väritys tehtävien välissä on pohdiskelevia tekstejä tunteista, jotka on kirjoittanut Tinken isoveli Olli Anetjärvi. Kirjassa on myös QR-koodeja joista pääsee hyppäämään katsomaan videoita, joissa keskustellaan tunteista. Tässä on loistava lahja idea teini-ikäiselle. Itse olen mielissäni huomannut näitä kirjoja muutamien yläkoululaisten repussa ja välituntipuuhana.

Tunne tunteesi

Tunne tunteesi on tuleva jatko-osa supersuositulle väritä tunteesi kirjalle. Kirja ilmestyy 4.7.2024. Tunne tunteesi on väritys- ja tehtäväkirja. Siinä tutustutaan kaikenlaisiin tunteisiin pienten tehtävien avulla. Esimerkiksi miltä eri tunteet tuntuvat, mikä niitä yhdistää tai erottaa toisistaan, tai mitkä ovat sinun ilon aiheesi tai millaiselta haluat tulevaisuutesi näyttävän. Kauniiden värityskuvien lisäksi voi oppia tunteistaan kiinnittämällä niihin huomiota tehtävien avulla. Teini-iässä värityskirjaa on kiva tehdä myös kaverien kanssa. Ehkäpä ostan itsellenikin tällaisen tehtäväkirjan ja pohdiskelen tunteita sekä tulevaisuutta.  

 

 

Julkaistu 5/2024.