Love Flooding – menetelmä yhteyden luomiseen ja ylläpitoon

love flooding

Tutustuin Susan Stiffelmannin menetelmään pari vuotta sitten. Olen käyttänyt sitä silloin tällöin ja kannatan kokemuksiini pohjautuen menetelmää aivan ehdoitta.

Totta puhuen, ensimmäinen ajatus oli, että onpa mahtipontinen nimi simppelillä menetelmällä. Halusin silti kokeilla sitä heti ja aikalailla välittömästi ymmärsin nimen taakse. Istuin alas illalla ja mietin sekä kirjoitin ylös kymmenen asiaa, joiden vuoksi rakastan 7-vuotiasta esikoistani. Näitä pohtiessani tunsin rakkauden tulvahtavan ja todella konkreettisesti ymmärsin ja muistin, miksi oma lapseni on niin ihana ja paras.

Oli todella voimauttavaa itselle miettiä syitä nimenomaan ehdottoman rakkauden näkökulmasta. Halusin, että vahvistan lapsen uskoa itseensä sitä kautta, että meidän yhteytemme on vahva ja hyvä, ja minä äitinä näen hänet aivan ehdottoman ihanana tyyppinä. On siis tärkeää, että menetelmässä keskitytään lapsen luontaisiin ominaisuuksiin, ei saavutuksiin.

Koin, että kun kerron lapselle ääneen kymmenen syytä rakkauteen tarvitsemme rauhallisen paikan ja hyvin aikaa. Lapselle ensimmäisellä kerralla tilanne voi olla hämmentäväkin, ja oma lapseni kuunteli minua todella tarkasti, vienosti hymyillen ja vähän ujon oloisena, kunnes tuli halaamaan minua lujaa. Olen varma, että rakkaus todella virtasi välillämme tuolla hetkellä ja viidessä minuutissa sain kohennettua yhteyttämme ja vahvistettua sekä ehdottoman rakkauden kokemusta lapsessa, että hänen uskoaan itseensä. Toisella kerralla hän oli mummolassa. Minulla oli vähän ikävä ja nauhoitinkin hänelle videon, jossa kerroin nuo kaikki kymmenen asiaa. Lähetin videon hänelle whatsappissa. Vastausviestissä sain kymmenen ihanaa syytä, miksi hän rakastaa minua.
“Koska sä aina kuuntelet mua” jäi parhaiten mieleen.

Taannoin minulla oli nuoremman, nyt 4-vuotiaan lapseni kanssa haastava viikko ja koin, että yhteytemme ei ole kunnossa. Lapsi oli jatkuvasti kiukkuinen ja kovin vaativan oloinen enkä minä päässyt jyvälle miksi hän reagoi näin. Muistin menetelmän ja päätin kokeilla sitä yhteyden palauttamiseen. Tulos oli välitön. Ensinnäkin minulle palautui taas mieleen hänen hyvät puolensa ja viikon kitkat haihtuivat mielestäni. Kun kerroin rakastamisen syyt lapselle, hän sanoi:
“Olenpa mä tosi ihana, voitko kertoa uudestaan niin lasken miten paljon sä rakastat”. Tottakai kerroin ja rakkaus virtasi välillämme. Lapsi säteili, eikä meillä ollut sen jälkeen mitään kitkaa, vaan yhteys oli mitä parhaimmassa kunnossa. Olin vähän hämmästynyt ja onnellinen.

Lapset kuulevat minulta rakkauden sanoja ja kiitoksia joka päivä, joten koen, että tämä ei ole menetelmä rakkauden todistamiseen, vaan nimenomaan yhteyden ylläpitoon ja palauttamiseen. Muistutan vielä, että lapsen kokemus ainutlaatuisuudestaan on niin tärkeä, että hetken tulee olla aikuisen ja lapsen kahdenkeskinen – ilman sisaruksia tai muita kuulijoita.

Haastan kaikki vanhemmat heti tänään testaamaan Love Flooding -menetelmää ♡

_________________________

Love Flooding -menetelmä yhteyden luomiseksi ja vahvistamiseksi— Susan Stiffelmannia mukaillen

Yhteyttä luomalla ja ylläpitämällä lapsen ja aikuisen välit muodostuvat sellaiseksi, että lapsi luontaisesti on halukas toimimaan yhteistyössä. Se vaatii aikuiselta kunnioittavaa otetta lapseen, sekä ehdottoman rakkauden ja myötätunnon tarjoamista. Myötätuntoisessa ja turvallisessa  ympäristössä lapsen on helppo ilmaista syvimpiä tuntojaan ja opetella tunnetaitoja.

  1. Pohdi ja kirjoitan paperille viidestä kymmeneen asiaa, miksi rakastat lastasi. Asiat perustuvat siihen ketä tai millaisia lapseni aidosti ovat, ei siihen, mitä he ovat saavuttaneet tai missä he ovat onnistuneet.
  2. Kutsu lapsesi rauhalliseen paikkaan kuulemaan, mitä sinulla on sanottavana. Tilanne saattaa olla lapselle kummallinen tai outo, varsinkin, jos tekee tämän ensimmäistä kertaa.
  3. Kerro lapselle nuo kaikki kirjoittamasi asiat häneen täydellisesti keskittyen. Tarkoituksena on antaa rakkauden virrata teidän välillä, ja koko olemuksella ja sanoilla viestiä aitoa hyväksyntää sekä ehdotonta rakkautta.
  4. Nauttikaa yhteyden vahvistumisesta.


– Petra Masko 
– Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.