“Tämän ikäisen pitää jo osata säännöt”

– MYYTTEJÄ LEIKKI-IKÄISISTÄ

Myytit

Leikki-ikäinen vaikuttaa jo isolta lapselta monen silmissä. Aikuiset ehkä olettavat, että tämän ikäinen jo osaa hillitä tunteitaan ja käyttäytyä sovitusti. Virheet ja tunnekuohut näyttäytyvät aikuisen silmissä lapsen tahallisena huonona käytöksenä. Mitä leikki-ikäiseltä siis voi odottaa ja mistä tunnekuohut kertovat? Lue päivän tekstistä, kun puramme leikki-ikäisiin liittyviä myyttejä.

Keinot

Leikki-ikäinen rikkoo perheen sääntöjä, eikä tunnu kunnioittavan aikuista. Kaiken lisäksi lapsi saa edelleen raivareita ilman järkevää syytä. Toisaalta lapsi itsenäistyy kovaa vauhtia, miten luottaa siihen, että lapsi osaa käyttäytyä, kun vanhempi ei ole läsnä? Jos kaipaat keinoja tukea lapsen itsesäätely- ja tunnetaitoja sekä ongelmanratkaisukykyä, niin lue päivän teksti, jossa tarjoamme keinoja leikki-ikäisen lempeään kohtaamiseen. 

Myytinräjäyttäjät podcast-sarja

Kuuntele päivän podcastista, kun Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n puheenjohtaja Petra Masko ja rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja ja kehityspsykologian maisteri Sara Hellsten pohtivat päivän myyttejä!

Arvonnat ja jäseneksi liittyminen

Huomasithan, että meillä teemanviikon kunniaksi jäsenkampanja ja paljon erilaisia arvontoja!

Liity jäseneksi.

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2022 #kasvatusmyytit #murretaanmyyttejä #kuinkaollanykyaikainenvanhempi

Muistathan seurata meitä myös somessa: