Terveisiä Tampereelta – uusi hallitus on valittu!

job, office, team-5382501.jpg

Kiintymysvanhemmuusperheet ry kokoontui viettämään syyspäiväänsä Tampereen Napapiirillä lauantaina 26.11. Päivään mahtui kiinalaista noutoruokaa, vuoden toiseksi viimeinen hallituksen kokous, kaksi toisiansa pussailevaa vauvaa, jäsenkokous, uuden hallituksen valinta, paljon teetä sekä Katri Pääkkö-Matilaisen kirjan uusitun version julkistamistilaisuus!

Uusittu kansi Kiintymysvanhemmuus-kirjalle
Katri Pääkkö-Matilainen

Katri kiittää erityisesti hallitustoveria Saila Saloa sekä entistä hallitustoveria Marika Kerätärtä oikolukijoina urakoimisesta. Kirjan sisältöä on selkeytetty ja joitakin lukuja poistettu – esimerkiksi varsinaiseen kantoliinaopastukseen on nykyään netti täynnä videoita, jotka ovat kirjallisia ohjeita helpompia seurata.

Hali hallituskavereilta! Vasemmalta: Lotta Haapala, Saga Riihinen, Katri Pääkkö-Matilainen ja Henna Romu.

Kirjan uudistamisen juhlimisen lisäksi oli aika valita uusi hallitus. Allekirjoittanut, eli hallituksen puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta toiminut Saga Riihinen, oli ilmoittanut jo etukäteen aikeestaan olla asettumatta ehdolle. Päätös on syntynyt kuukausien pähkäilyjen jälkeen. Kiintymysvanhemmuusperheet on minulle tärkeä ja rakas yhdistys ja yhteisö. Hallituskavereista on tullut läheisiä ystäviä. Kiintymysvanhemmuuden merkitys omassa elämässäni on valtava. Alunperin olin toivonut voivani olla mukana vähintään kolme vuotta, mutta joskus elämä vie – viime aikoina asioita on jäänyt rästiin aivan liian paljon, ja uskon, että yhdistystä palvelee paremmin se, että jättäydyn sivuun hallitustyöskentelystä ja annan ohjakset eteenpäin jaksaville, aktiivisille ja kaikin puolin mahtaville tyypeille, joita yhdistyksestämme löytyy vaikka kuinka monta.

Jäsenkokous valitsi lopulta monille entuudestaan tutun nimen puheenjohtajaksi vuodelle 2017: Lämpimät onnittelut *Petra Masko*! Petra lähtee luotsaamaan yhdistystä uudelle aikakaudelle, hurjan jäsenmäärän kasvun ja paikallistoiminnan aktivoitumisen kuhinan keskellä. Petran seurana hallitushommia huhkii varsinaisina jäseninä Saila Salo, Veera Intihar, Jasmin Nieminen, Henna Romu ja Jenni Viljalinna. Katri Pääkkö-Matilainen ja Lotta Haapala toimivat varajäseninä. Uuden toimihenkilömallimme mukaisesti paikallistoiminnan vetäjiksi valittiin Emilia Kenttälä Lahdesta, Veera Intihar Tampereelta, Tuikku Pirhonen Tampereelta, Kaisa Raivonen Porista, Saila Salo Seinäjoelta, Henna Romu Somerolt ja Jenni Viljalinna Espoosta. Saila Salo ilmoittautui bloggaajaksi. Suuren Facebook-ryhmän moderointitehtäviin valittiin Hanna Suutari-Pitkänen. Jäsenkokous päätti myös, että toimihenkilöiksi voi hakea myös jäsenkokousten välillä – hallitus hyväksyy tai hylkää hakemuksen, ja päätös pysyy voimassa aina seuraavaan jäsenkokoukseen asti.

Vauvat kokoustavat vakavina.

Haikein mutta luottavaisin mielin kirjoitan tätä tekstiä. On ollut mahtavaa seurata, miten Facebook-ryhmämme Kiintymysvanhemmuusperheet on kasvanut muutaman sadan ihmisen turinoinneista liki 9000 jäsenen matalan kynnyksen vertaistukialustaksi. Miten Annu Göös onnistui kertomaan yksinkertaisilla kuvatauluilla niin kauniisti ja ytimekkäästi arvoistamme, että suosituimpien kuvien jakelu ylitti 30 000. Veera Intiharin blogikirjoitus vallatomista rajoista on tavoittanut jo kolmisen tuhatta lukijaa. Kulissien takana Saila Salo on tehnyt ihan mieletöntä työtä sihteerinä ja jäsensihteerinä, ja samalla opettanut minulle hurjasti yhdistystyöstä. Suuret kiitokset myös Lotta Haapalalle, Ida Ilolalle, Siiri Salakarille, Marika Kerättärelle, Katri Pääkkö-Matilaiselle (vielä kerran!) ja viimeisimpänä hallitussuperaktiivina mukaan tulleelle Henna Romulle! Teidän kanssa on ollut suuri ilo tehdä hommia. Teidän ansiostanne yhä useampi vanhempi saa tietoa ja tukea vanhemmuuteensa – ja se heijastuu yhä useamman lapsen kasvaneena hyvinvointina.

Haluan myös kiittää yhteisöjäsentämme Joensuun Liekkua, sekä muita yhteistyössä olleita lapsiperheyhdistyksiä: Tampereen Napapiiri, Turun Mammakeidas, Porin Lapsis, Oulun Suojasa sekä valtakunnalliset Imetyksen tukiAktiivinen synnytys ja Kantoliinayhdistys. Jatkukoon yhteistyö hedelmällisenä!

Vuosi tuo vielä yhden hallituksen kokouksen ja jonkun verran hallinnollista sälää, mutta koska 2017 tulee nopeammin kuin arvaammekaan, niin sanon jo tässä vaiheessa: So long, and thanks for all the fish!

 

 – Saga Riihinen 


Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2016.