Ylpeät kiitokset teemaviikosta

kiitokset

Ylpeydentunteella on osittain negatiivinen kaiku. Ihan kuin sanalla olisi kaksi täysin erilaista puolta. Jätetään tänään kuitenkin se ylimielisyyteen viittaava puoli sanasta huomiotta, ja keskitytään siihen positiiviseen puoleen, joka hehkuu itseluottamusta ja onnistumisen riemua.

Koska jokaisen ihmisen tulisi tuntea edes jonkin verran ylpeyttä. Jos ei tunne ylpeyttä itsestään, siitä kuka on, mitä antaa maailmalle ja muille ihmisille – tulee väistämättä arvoton olo. Siksi on sääli, että ylpeyden kaunis ja ihmiselle hyvää tekevä puoli ei saa tarvitsemaansa arvonantoa. Annetaan siis itsemme ja toisemme olla ylpeitä siitä ketä olemme. Ja iloitaan myös toisten ylpeydentunteista.

Me Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n hallituslaiset ja viestintäaktiivit olemme ylpeitä saavutuksestamme, ensimmäisestä Lempeän kasvatuksen viikosta. Viikko saatiin kerättyä kasaan nopealla aikataululla, keskellä kiireisiä perhekuvioita, töitä ja opiskeluita. Keksimme idean, panimme toimeksi ja saimme sen aikaan. Todiste siitä, mihin asiastaan innostuneet sopivasti suuruudenhullut vanhemmat kykenevät.

Olemme myös ylpeitä kaikista teistä, jotka olette seuranneet ensimmäistä Lempeän kasvatuksen viikkoa. Teistä, jotka olette pysähtyneet miettimään, miten voisin ymmärtää ja tukea lasta paremmin. Te olette mukana rikkomassa sukupolvien kierrettä piilotetuista tunteista, kovetetuista ilmeistä, reippauden alle häivytetystä surusta. Olemme ylpeitä teistä kaikista, jotka olette mukana muuttamassa maailmaa kauniimmaksi ja lempeämmäksi, kohtaaminen kerrallaan.

Kiitos että olitte mukana, toivottavasti viikko oli antoisa ja saitte eväitä ja vinkkejä taskuunne. Materiaali jää nettisivuille jossain muodossa, tosin ehkä vähän uudelleen järjestettynä, jotta voitte palata näihin aiheisiin aina tarvittaessa. Jos haluat tukea toimintaamme ja auttaa meitä jatkossakin tuottamaan vastaavia tai vielä parempia teemaviikkoja – liity yhdistyksemme jäseneksi.

Haluamme kiittää osallistujien lisäksi myös tahoja, jotka ystävällisesti auttoivat meitä teemaviikon kasaamisessa ja antoivat käyttöömme aineistoja tai haastatteluja. Kiitos Väestöliitto, Suomen Mielenterveysseura, Anne-Mari Jääskinen, Tunne ja Taida, Jukka Mäkelä (THL), Heini Saarimäki (Aalto Yliopisto), Jasmin Design, PS-kustannus, Lasten Keskus Oy ja Aito Graphics.
– 
Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n hallitus ja viestintätiimi 


Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2018.