Leirikertomus 2022

Kiintymysvanhemmuusperheet yhdistyksen perheleiri vietettiin tänä vuonna Toivonlinnassa. Miljöö oli hieno: päärakennuksessa oli ruokala ja huoneet sekä uima-allas. Pihapiirissä oli leikkipuisto, nurmikkotilaa jolla juosta tai potkia palloa ja kivoja kiipeilypuita. Päärakennuksen takana oli metsä, jossa oli suunnistusrata ja frisbeegolf-rata. Parisataa metriä alaspäin mäkeä oli merenranta: rantasauna, matala uimaranta ja laituri, jolta hyppiä veteen. 

Maanantai iltapäivällä saavuimme majoituspaikalle ja saimme tavarat huoneisiin. Yleisen hässäköinnin jälkeen saimme päivällistä. Sitten vuorossa oli tutustumisohjelmaa. Valitettavasti metsä oli tuskaisen kuuma ja helle kova. Koko porukka hikoili tuskissaan eikä laavua löytynyt. Tutustumisohjelmaa jaksettiin vain hetki, kun kaikki haikailivat jo uimaan.

Tiistaina ohjelmassa oli uintia vilvoittavan viileässä sisäaltaassa. Iltapäivällä kokoonnuimme aikuisten keskustelupajoihin lasten leikkiessä lähistöllä. Osa leiriläisistä vuokrasi sup-lautoja ja kanootteja. Illalla suunnistettiin ja uitiin sekä paistettiin makkaraa rannassa.

Keskiviikkona aikuiset joogasivat ja keskustelivat vertaistuellisesti sillä aikaa kun lapsilla oli ohjattuja pihapelejä. Iltapäivällä lapsille oli tunnepaja, jossa vanhemmat toimivat apuopeina ja kanssasäätelijöinä. Illalla ohjelmassa oli rantasauna ja tietysti uintia helteisen päivän jälkeen.

Torstaina perheet tai isommat lapset kavereineen kiersivät olympialaisradalla hauskojen tehtäväpähkinöiden parissa aamupäivän. Lounaan jälkeen olikin enää jäljellä palautekeskustelu ja kiitokset. Leiri hurahti ohi vauhdilla ja erityisen mukavaa oli kun ei tarvinnut huolehtia ruuasta, vaan sai hypätä valmiiseen kasvisruokapöytään neljä kertaa päivässä. Parasta perheleirillä oli yhdessäolo, yhteinen tekeminen ja rentoutuminen sekä vertaistuki ja rento yhdessäolo samanhenkisten ihmisten kanssa. Leirin tunnelma kehuttiin ystävälliseksi ja turvalliseksi ilmapiiriksi. Lasten mielestä parasta oli uudet kaverit, uiminen ja ohjatut tuokiot.

Järjestäjien mieltä lämmittivät tällaiset terveiset:

  • Ihanaa, ettei leirillä ollut mitään painetta osallistua kaikkiin tai yhtään mihinkään aktiviteettiin. Se poisti stressin, että pitäisi ehtiä sinne ja tänne. Iso ja lämmin kiitos leirin järjestämisestä! <3
  • Mielestäni erittäin onnistunut leiri
  • Ohjelma oli tosi hyvää. Lapset tykkäsivät hyvästä uimarannasta.
  • Keskustelut aikuisten kanssa saivat minut pohtimaan ja toivat uutta näkökulmaa.
  • Kiitos paljon ihanasta leiristä! Teette mahtavaa työtä <3
  • Kiitokset ihanasti järjestetystä perheleiristä, viihdyimme tosi hyvin!
  • Meidän porukka viihtyi, oli mukavat päivät, mutta kuumat.