Lempeän kasvatuksen viikko 2021

Tietoinen vanhemmuus - avain lempeään arkeen

Vuoden 2021 Lempeän kasvatuksen viikkoa vietetiin 10.-16.5.2021. Viikon teemana oli tietoinen vanhemmuus – avain lempeään arkeen Tietoinen vanhemmuus sisältää ymmärryksen & tietoisuuden, läsnäolon, yhteyden, myötätunnon, hyväksynnän sekä itsenäisyyden.  

Podcastit

Minipodimme kertoo tiiviisti, millaista on tietoinen vanhemmuus. Minipodissa myös muistutetaan, että on ihan normaalia, jos joskus menee hermot arjen kiireissä. Tietoisen läsnäolon keinoin myös niistä tilanteista on mahdollista selvitä.

Videot

Elina Kauppila on kirjailija, mindfulness MBSR -ohjaaja CFM® ja valtuutettu Toimiva Perhe- ja Toimiva Vuorovaikutus -ohjaaja. Haastattelussa käsittelemme tietoista vanhemmuutta.

Heli Mäkelä on koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Mäkelä uskoo lämpimään ja hyvään vuorovaikutussuhteeseen, yhteyteen ja lapsen empaattiseen kohtaamiseen ja tunnetaitojen tukemiseen.

STOP-harjoitus toimii tilanteen pysäyttäjänä kun tunteet meinaavat kuohua yli, tai tilanteet mennä stressaaviksi. Harjoituksen voi tehdä nopeasti arjen hetkillä ja sen avulla voi sekä lisätä läsnäoloa arkeen. Harjoitusta voi käyttää myös lasten kanssa tunteiden säätelyyn tai ylivirittyneisyyden purkamiseen.

Kuvat ja Kuvataulut