Lempeän kasvatuksen viikko 2022

Kasvatusmyytit - Kuinka olla nykyaikainen vanhempi

Tervetuloa Lempeän kasvatuksen viikolle! Tämän vuoden Lempeän kasvatuksen viikolla eli LKV:lla pureudumme myytteihin, joita lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyy. 

Joka päivä julkaisemme kuvataulun myyteistä ja niiden purusta sekä koosteen siitä, miten myytit puramme ja mistä voi halutessaan lukea lisää tietoa. Emme jätä asiaa kuitenkaan tähän, vaan haluamme myös tarjota teille keinoja, joilla voitte toimia toisin, kuin myytit sanoo.

Viikon aikana julkaisemme myös haastattelun, järjestämme työpajan ja luentoja sekä tarjoamme harjoituksia. Julkaisemme joka päivä myös podcastin, jossa keskustelemme vieraiden kanssa eri päivien teemoista.

Vuoden 2022 Lempeän kasvatuksen viikkoa vietetään 2.-8.5.2022.  

Alempana lisää luennoista ja viikon ohjelmasta!

viikon ohjelma

Maanantai 2.5.

“Kiintymysvanhemmuus on ihan curlingia” 
– Myyttejä kiintymysvanhemmuudesta ja lempeästä kasvatuksesta

Kiintymysvanhemmuus ymmärretään usein väärin, ja lempeästi kasvattavat saattavat kuulla kauhistelua tai syyllistämistä siitä, etteivät rankaise lasta tai siitä, että pyrkivät ymmärtämään lasta ja hänen tunteitaan. Lempeän kasvatuksen viikon ensimmäisenä päivänä pureudumme kiintymysvanhemmuuteen ja lempeään kasvatukseen liittyviin myytteihin.

Maanantaina järjestimme myös kaikille avoimen ja ilmaisen vanhemmuustyöpajan.

Katso päiväkohtaiset materiaalit. 

Tiistai 3.5.

“Tietenkin vauvoja pitää unikouluttaa”
– Myyttejä vauvoista

Tänään pureudumme vauvaikäisiin liittyviin harhaanjohtaviin ajatuksiin, joita vauvan vanhemmat kuulevat usein. Lue päivän tekstistä lisää vauvan vuorovaikutustavoista ja siitä, minkälaista vauvan uni oikein on.

Tiistaina järjestimme Happymilkmaman eli doula ja imetysohjaaja Catarina Aminoffin luennon vauvojen unesta. 

Katso päiväkohtaiset materiaalit

Keskiviikko 4.5.

”Valtaa tavoittelevat taaperot!”
– Myyttejä taaperoista

Kun vauva kasvaa taaperoksi, koko vanhemmuuden asetelma muuttuu. Yhtäkkiä käsissä on näkyvä, kuuluva ja ennen kaikkea tahtova lapsi, jonka käyttäytyminen saattaa nostattaa kulmakarvoja ympärillä olevissa. Tämän päivän teksteissä pureudutaan taaperoikäisiin liittyviin myytteihin.

Katso päiväkohtaiset materiaalit

Torstai 5.5.

“Tämän ikäisen pitää jo osata säännöt”
– Myyttejä leikki-ikäisistä

Leikki-ikäinen vaikuttaa jo isolta lapselta monen silmissä. Aikuiset ehkä olettavat, että tämän ikäinen jo osaa hillitä tunteitaan ja käyttäytyä sovitusti. Virheet ja tunnekuohut näyttäytyvät aikuisen silmissä lapsen tahallisena huonona käytöksenä. Mitä leikki-ikäiseltä siis voi odottaa ja mistä tunnekuohut kertovat? Tutustu päivän materiaaleihin, joissa puramme leikki-ikäisiin liittyviä myyttejä.


Katso päiväkohtaiset materiaalit

Perjantai 6.5.

 “Tiukat rajat tai holtittomuus”
– Myyttejä koululaisista ja nuorista

Monet vanhemmat odottavat kauhulla teini-ikää. Usein sanotaan, että isommat lapset, isommat murheet. Teini-ikää lähestyttäessä tunnekuohut saattavat palata ja vanhemman täyttää pelko. Mitä lapsessa on tapahtumassa ja kertooko lapsen käytös jostain kriisistä? Lue päivän tekstistä, miten puramme koulu- ja teini-ikäisiin liittyviä myyttejä. Julkaisemme tänään myös Anna-Riitta Kässin haastattelun seksuaalikasvatuksesta.

Katso päiväkohtaiset materiaalit

Lauantai 7.5.

“Erehtymätön ja täydellinen vanhempi”
– Myyttejä vanhemmuudesta


Tänään pureudumme vanhemmuuteen liittyviin myytteihin. Kasvatus, lasten käytös ja vanhemmuus herättää tunteita ja mielipiteitä. Lue päivän tekstistä, miten räjäytämme vahingollisia vanhemmuusmyyttejä.

Lauantaina järjestimme psykologi, psykoterapeutti Leea Mattilan luennon. 

Katso päiväkohtaiset materiaalit.

Sunnuntai 8.5.

Tämän vuoden Lempeän kasvatuksen viikko lähenee loppua. Olemme käsitelleet erilaisia vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyviä myyttejä ja kertoneet keinoja toimia toisin. Tänään haluamme vielä hemmotella teitä vanhemman voimahetkellä. Anna palautetta viikosta ja voita arvonnassa!

Katso päiväkohtaiset materiaalit

#lempeänkasvatuksenviikko #lkv2022 #kasvatusmyytit #murretaanmyyttejä #kuinkaollanykyaikainenvanhempi

Lempeän kasvatuksen viikon arvonnat

Järjestämme viikon aikana useana päivänä somekanavissamme erilaisia arvontoja. Luvassa on upeita kirjapalkintoja sekä tuotepalkintoja. Laita siis seurantaan kaikki yhdistyksen kanavat, niin pääset osallistumaan jokaiseen arvontaan ensimmäisten joukossa.

Suosittelemme myös liittymään Facebookin vertaiskeskusteluryhmään: Kiintymysvanhemmuusperheet ry – Lempeän kasvatuksen vertaistukiryhmä.

Liity Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n jäseneksi Lempeän kasvatuksen viikon aikana!

Teemaviikon kunniaksi Kiintymysvanhemmuusperheet ry:llä on käynnissä erityinen jäsenkampanja: viikon aikana kaikki yhdistyksen jäseneksi liittyvät saavat veloituksetta neljä (4) uutta KiVa-postikorttia. Lisäksi arvomme kaikkien jäsenten kesken uuden kirjaksi tehdyn ja päivitetyn Katri Pääkkö-Matilaisen ”Kiintymysvanhemmuus – Lapsen tarpeet ja niihin vastaaminen” -kirjan.

Jäsenenä saat useita etuja, mm. jäsenten suljettu FB-ryhmä, osallistumisoikeus kuukausittaiseen Digipuu-verkkokahvilaan, alennuksia yhteistyöyrityksiltämme, luentoja, ilmoittautumisedun yhdistyksen tapahtumiin sekä paljon muuta!

Lempeän kasvatuksen viikko näkyy myös jäsenten suljetussa FB-ryhmässä: keskustelemme siellä viikon teemasta ja sisällöistä aktiivisesti. Ryhmässä toteutetaan myös omia, vain jäsenille suunnattuja arvontoja.

Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n jäseneksi voit liittyä 
täällä.
Ja maksaa jäsenmaksun 12€/kalenterivuosi verkkokaupassamme. 
Hakemuksen jätettyäsi voit laittaa liittymispyynnön jäsenten suljettuun FB-ryhmään. Jäsensihteeri hyväksyy liittymisesi, kun jäsenyys ja jäsenmaksu on tarkistettu.

Muistathan seurata meitä myös somessa: