Lempeän kasvatuksen viikko 2023

Toimivampi perhe - vahvuutena vuorovaikutus

Vuoden 2023 Lempeän kasvatuksen viikkoa vietettiin 8.-14.5.2023 otsikolla Toimivampi perhe – vahvuutena vuorovaikutus.  Viikolla tutkimme perhesuhteita ja mietimme, miten vuorovaikutuksemme voisi olla toimivampaa.

lkv 2023 - mainos

Lastenkirjat

Podcastit

KiVa-podiin on saatu vieraaksi psykologi, psykoterapeutti Leea Mattila, jonka kanssa keskustelimme lapsiperheiden vuorovaikutus haasteista, niiden syistä ja näiden haasteiden ratkaisemisesta.

Ääneen pääsevät yhdistyksen vanhat puheenjohtajat (Petra Masko ja Annika Rintamäki), jotka kokemuksen tuomalla viisaudella kertovat, voiko vanhempi tukea sisarusten välistä myönteistä suhdetta.  Pohdinnan aiheena on myös jatkuva riitely ja sen normaalius lapsiperheissä.

KiVa-podissa pohditaan vauvan ja aikuisen välistä vuorovaikutusta. Vieraina asiantuntijoina vuorovaikutuskeskeinen uniohjaaja ja terveydenhoitaja Lotta Parkkonen sekä Imetyksen tuki ry:n puheenjohtaja ja kätilö Tuuli-Annika Kuusaari.

OmaKamu ry on yhdistys, joka tarjoaa ihanaa palvelua kaikkien lapsiperheiden tueksi.  Keskustelussamme OmaKamu ry:n vastaava toiminnanjohtaja Salla Temisevä ja OmaKamuna toimiva Emilia kertovat toiminnastaan vertaistuessa ja kuulemme myös, mitä lapsen kanssa kamuna toimiminen antaa kamulle.

KiVa-podiin on saapunut Kasvun Taiasta Heli Mäkelä, jonka kanssa keskustelemme nimenomaan lapsen ja lähihuoltajan välisestä suhteesta ja vuorovaikutuksesta. 

Vieraaksi tulivat ihanat psykologit Julia ja Aino, jotka lupaavat antaa avaimia vanhempien suhteeseen. Koko perheen vuorovaikutukseen voi vaikuttaa vaikuttamalla perheen aikuisten keskinäisiin suhteisiin. Mitä aikuiset voivat tehdä jos vuorovaikutus sakkaa? Missä vaiheessa apua kannattaa lähteä hakemaan, vai onko joskus hyvä lähteä valmennuksen jo silloin, kun kaikki on hyvin?

Kuvat ja Kuvataulut